Anasayfa Haber Razer, Nabu Watch Akıllı Saatini Duyurdu

Razer, Nabu Watch Akıllı Saatini Duyurdu

CES 2016’da giyilebilir teknolojiler hayli revaçta, Razer da akıllı saati Nabu Watch modelinin tanıtımını yaptı.

Daha çok oyuncu donanımlarıyla sektörde tanınan isimler arasında olan Razer, CES 2016’da çift ekrana sahip akıllı saatini duyurdu. Nabu Watch olarak adlandırılan akıllı saat, gelişmiş özellikleriyle Razer’ın bu alanda önemli adımlar atacağını gösteriyor.

Bu yeni akıllı saatte iki tane farklı ekran yer alıyor. Buna ek olarak yine iki farklı bataryanın yer aldığı üründe, görevlere bağlı olarak hem ekran, hem de bataryaların farklı şekilde çalıştığını söyleyebiliriz. Saat ve tarih bilgisini göstermek için sunulan ekran, klasik yapıdaki pille çalışıyor ve dolayısıyla işin diğer “akıllı” kısmına bulaşmamış oluyor. Böylece 12 ay boyunca pil bitmeden bu ekran üzerinden saat ve tarih bilgisi görüntülenebiliyor.

Dijital bölümde ise OLED ekran sunuluyor ve bu ekran üzerinden de akıllı saat özelliklerinin tümünden yararlanılabiliyor. Uygulama desteği bu OLED ekran üzerinden kontrol edilirken, aktiviteler ve bildirimler de yine aynı şekilde OLED ekran sayesinde görüntülenebiliyor. Razer, OLED ekranın kullanım süresini de 7 gün olarak belirtiyor.

razer-Nabu-Wath1

Standart ve Forged olarak iki farklı modelin (malzeme kalitesi farklı) sunulduğu Razer akıllı saat, tahmin edebileceğiniz üzere ivme ölçer ve çeşitli sensörler barındırıyor. Böylece aktivite sırasında durum tespiti (mesafe ölçümü, uyku takibi, harcanan kalori gibi) yapabiliyor. Razer Nabu Watch’ın Standart versiyonu (Ocak sonunda çıkacak) 150 dolar, Forged versiyonu ise 200 dolara satışa sunuluyor.