Anasayfa Haber Yuneec Drone, Intel RealSense Teknolojisi Kullanıyor

Yuneec Drone, Intel RealSense Teknolojisi Kullanıyor

Yaşanan drone kazaları sonrasında firmalar çeşitli önlemler almaya başladılar. Intel tarafından tasarlanan RealSense teknolojisi, Yuneec drone’larla birlikte kaza riskini sıfıra indiriyor.

CES 2016 sırasında en fazla tanıtımı yapılan ürün kategorisinden biri olan drone’lar, birçok farklı firmanın bu alana yönelmesi ve yatırım yapmasıyla birlikte çok önemli bir gelişme kaydediyor. Drone konusunda en başarılı firmalardan biri olan DJI’ın karşısındaki en büyük rakip Yuneec. Yuneec, Intel ile ortak geliştirdiği Typhoon H modelinin duyurusunu gerçekleştirdi.

Özel olarak tasarlanan katlanabilir pervanelere sahip olan drone, böylece kullanılmadığı durumlarda pervanelere zarar gelmesini önlüyor. Altı adet elektrik motorunun yer aldığı drone’da, 12 MP’lik çözünürlükte fotoğraf ve 4K çözünürlükte de video çekimi gerçekleştirebilen kamera bulunuyor. Ayrıca kameranın üzerine yerleştirildiği mekanizma 360 derece dönebilen yapıda ve böylece uzaktan kontrol edilerek çevredeki tüm nesnelerin çekimi gerçekleştirilebiliyor.

Intel RealSense teknolojisi sayesinde kaza riski en aza indirgeniyor. Özellikle son aylarda birçok farklı ülkede yaşanan drone kazaları sonucunda Yuneec’in attığı bu adım, çok büyük önem taşıyor. RealSense teknolojisi, çevredeki unsurları algılayıp bu doğrultuda çarpma ve dolayısıyla da kaza riskini minimuma indiriyor. 1800 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacağı belirtilen Android kontrolcüsüyle gelen drone’un, akıllı özelliklere sahip ilk model olduğu da ifade ediliyor.