Anasayfa Haber Netatmo Presence Güvenlik Kamerası Nesneleri Ayırabiliyor

Netatmo Presence Güvenlik Kamerası Nesneleri Ayırabiliyor

Netatmo firması tarafından dış mekan için geliştirilen Presence akıllı güvenlik kamerası, canlı ve cansız nesneler arasındaki farkı algılayabiliyor. 

CES 2016’da tanıtımı yapılan akıllı ev aletleriyle birlikte artık ev içerisindeki birçok eşya da akıllanıyor. Elbette bu akıllı teknolojiler güvenlik alanında etkin bir şekilde kullanılmaya başlanıyor. Güvenlik kamerası üreticileri, nesneleri ayırt edebilen kameralar üzerinde çalışıyorlar ve bunun ilk örneklerinden birisi CES 2016’da sahneye çıktı diyebiliriz.

Netatmo şirketi tarafından hazırlanan ve Presence olarak adlandırılan güvenlik kamerası; insan, hayvan ve cansız nesneler arasında ayrım gerçekleştirebiliyor. Bu sayede cansız nesnelere karşı ekstra bir duyarlılık söz konusu olmuyor. Örneğin kamerayı evinize yerleştirdikten sonra cansız nesnelere karşı duyarsız olmasını özellikle belirtirseniz, bu durumda yalnızca insan, hayvan ve diğer canlılara karşı duyarlı hale geliyor ve alarm ya da bildirimle merkeze bilgi göndermiyor. 20 metre alan içinde hareket algılama desteği sunan kamera, merkeze görüntü aktarabildiği gibi, aynı zamanda takılacak microSD kart yardımıyla birlikte doğrudan hafıza kartına kayıt gerçekleştirilebiliyor.

Kablosuz bağlantı teknolojisiyle birlikte akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlar üzerinden kolayca kontrol edilebilen kamera, Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlükte video kaydı gerçekleştirebiliyor. Yılın ikinci çeyreğinde satışa çıkarılması beklenen kameranın fiyatına dair herhangi bir bilgi şimdilik yok.