Anasayfa Haber BlackBerry OS Yerini Android’e Bırakıyor

BlackBerry OS Yerini Android’e Bırakıyor

BlackBerry, bu yıl çıkaracağı yeni modellerinde de Android’i tercih edecek olmasıyla, BlackBerry OS işletim sistemini tarihe gömeceğinin sinyallerini verdi.

Kendi mobil işletim sistemini kullanan akıllı telefonlarda istediği satış başarısını yakalayamayan BlackBerry, Android’e yönelmişti. Geçtiğimiz sene Eylül ayında ilk Android akıllı telefonunun duyurusunu gerçekleştiren şirket, daha sonrasında da bu işletim sistemini kullanan yeni modeller üzerinde çalışmaya başlamıştı. 

Bu aşamadan sonra da artık BlackBerry’nin sürekli Android modeller üzerine yöneleceğine dair söylentiler ortaya çıkmıştı. Nihayet beklenen oldu ve CES 2016’da şirketin CEO’su John Chen, yaptığı açıklamayla birlikte BlackBerry OS’un tarihe gömüleceğinin sinyallerini verdi. Bu yıl bir ya da iki farklı akıllı telefonu satışa çıkaracak olan BlackBerry, bu yeni modellerinde de Android kullanacak.

Ayrıca, John Chen’e BlackBerry OS işletim sistemli yeni modellere yer verilip verilmeyeceği sorulduğunda da şirket CEO’su konunun belirsiz olduğunu belirtti. Ancak Androidli modellere gösterilen ilginin büyüklüğü dikkate alınırsa, BlackBerry OS işletim sisteminin en azından telefonlardaki ömrünün dolduğunu görmek zor değil.