Anasayfa Haber BMW’nin Akıllı Kaskı, Canlı Yol Bilgisi Sunuyor

BMW’nin Akıllı Kaskı, Canlı Yol Bilgisi Sunuyor

BMW’nin motosiklet birimi, hazırladığı akıllı kask konseptini CES 2016’da görücüye çıkardı.

Akıllı ürünler ve yeni nesil otomobil teknolojileri konusunda birçok gelişmenin yaşandığı CES 2016 fuarında, motorsiklet kullanıcılarına yönelik özel ürünlerin de tanıtımı yapıldı. BMW Motorrad’ın (BMW’nin motorsiklet bölümü) hazırladığı ve fuarda tanıttığı akıllı kask, sürücülerin kaza riskini en aza indirecek çeşitli teknolojileri barındırıyor.

Kaskın ön ve arka kısmına yerleştirilen kamera ve sensörlerle birlikte yol durumu canlı şekilde takip edilebildiği gibi, video kaydı da gerçekleştirilebiliyor. Kaskın vizör kısmı, standart işlevine ek olarak aynı zamanda bildirim paneli görevini üstleniyor. Böylece kaskta bulunan özel sensörler ve az önce bahsettiğimiz kameralar yardımıyla yol ve hız analizi gerçekleştirilip, vizöre görüntü aktarılıyor. Bu sayede de yol ve motorsiklet durumuyla alakalı tüm bilgiler, sürücüye vizör sayesinde aktarılmış oluyor.

bmw-akilli-kask1

Yolla alakalı olarak yön ve güzergah bilgisinin sağlandığı gibi aynı zamanda hedefinize kalan mesafe de görüntülenebiliyor. Ayrıca yolda çalışma ya da kaza varsa, yine benzer şekilde vizör paneli sayesinde bilgilendiriliyorsunuz. Diğer taraftan motorsikletle alakalı bilgilere de panelden erişebiliyorsunuz. Vites, yakıt ve hız bilgileri panel vasıtasıyla görüntülenebiliyor.

Hızı görüntülemek için sürekli şekilde motorun göstergesini kontrol etme ihtiyacı hisseden kişiler için bu özelliğin “hayat kurtarıcı” olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü yüksek hızda gözünüzün yoldan bir saniye ayrılması bile bu “kısacık” süre zarfında motorunuzun metrelerce ilerlemesine sebep oluyor. Kask ve motor arasındaki tüm kontroller, sol elcik üzerine yerleştirilmiş olan sistemle gerçekleştiriliyor.

Tek şarjda aktif olarak beş saat kullanım süresi sunan akıllı kask, güvenlik konusunda da gelişmiş. Ürün, kaza riskini düşürmeye yönelik tasarlanmasının yanı sıra, kaza anında da güçlü yapısı sayesinde düşme ve çarpmalarda sürücüyü koruyor. Şimdilik bu akıllı kask prototip olarak karşımıza çıkıyor. Ancak, BMW’nin gelecek sene bu ürününü piyasaya çıkaracağı konuşuluyor.