Anasayfa Haber Ford, Giyilebilir Teknolojileri Araçlara Entegre Edecek

Ford, Giyilebilir Teknolojileri Araçlara Entegre Edecek

Ford, giyilebilir teknolojilerin araçlar içinde kullanılabilmesi için kurduğu laboratuvarda çalışmalar yapıyor.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi, bu sene de CES 2016’da giyilebilir teknoloji kategorisinde yer alan birçok yeni ürünün tanıtımları gerçekleştirildi. Bu kapsamda artık giyilebilir teknolojiler otomobillere girmeye hazırlanıyor. Ford, giyilebilir teknolojileri araç içinde kullanarak güvenliği artırmayı amaçlıyor.

Ford, giyilebilir teknolojilere özel olarak kurduğu araştırma laboratuvarında, bu teknolojileri araçlara entegre etmeye çalışıyor. Akıllı saat sayesinde sürücünün sağlık durumu hakkında bilgi alınıyor ve elde edilen bu veri doğrudan otomobile aktarılıyor. Böylece araç da duruma göre çeşitli güvenlik sistemlerini devreye sokabiliyor. Akıllı saat yardımıyla sürücünün yorgunluk durumu tespit ediliyor ve buna bağlı olarak meydana gelen kazalar önlenmeye çalışılıyor.

Elbette sürücünün bileğindeki akıllı cihaz yalnızca otomobile veri sağlamakla kalmayacak. Buna ek olarak sürücüye de otomobil hakkında çeşitli bilgiler sunacak. Açık unutulan bagaj kapağı gibi basit ayrıntılar bildirim vasıtasıyla akıllı saate gönderilecek ve sürücü uyarılacak.