Anasayfa Haber Apple, iOS’tan Android’e Geçişi Kolaylaştıracak

Apple, iOS’tan Android’e Geçişi Kolaylaştıracak

Kullanıcıların iOS’tan Android’e geçişte herhangi bir veri kaybı yaşamaması için, Apple’ın özel bir mobil uygulama hazırladığı belirtiliyor.

Apple, geçtiğimiz sene yeni iPhone’larının tanıtımını yaptığı sırada Android’den iOS’a geçecek olan kullanıcıların işini kolaylaştıracak bir uygulama için çalıştıklarını belirtmişti. Aradan geçen kısa süre zarfında Apple’ın hazırladığı ilk Android uygulaması olma özelliği taşıyan Move to iOS, Google Play üzerinden kullanıcılara ücretsiz şekilde sunulmaya başlanmıştı. Şirketin, iOS kullanıcı sayısını artırmak için yaptığı bu hamle  Android kullanıcılarını kızdırmış, Google Play’de bu uygulama hakkında olumsuz yorumlar yapılmış ve bir yıldız verilmişti. 

Fotoğraflar, telefon rehberi, dokümanlar ve diğer tüm kişisel verileri platformlar arasında herhangi bir veri kaybı yaşanmadan taşınmasını sağlayan bu uygulamanın, şimdi de iOS sürümünün hazırlandığı belirtiliyor. Son söylentiler, Apple’ın iOS’tan Android’e geçiş sırasında kolaylık sağlayacak benzer bir uygulama hazırladığı yönünde.

Apple’ın iOS’tan Android’e geçişi kolaylaştıracak uygulama hazırlıyor olmasına çoğu kullanıcı pek anlam verebilmiş değil. Ancak şirketin haksız rekabet suçlamalarından kurtulmak için bu adımı attığı tahmin ediliyor.