Anasayfa Haber Apple’ın Yeni Ekonomik Telefonu iPhone 5e Olabilir

Apple’ın Yeni Ekonomik Telefonu iPhone 5e Olabilir

Apple’ın iPhone 5c’den sonraki yeni nesil ekonomik modelinin iPhone 5e olabileceği söylentileri var.

Apple, yaklaşık üç yıl önce ekonomik fiyatlı iPhone 5c modelinin tanıtımını gerçekleştirmişti. Plastik kasalı olarak ve farklı birçok renk seçeneğiyle sunulan iPhone 5c’nin ardından, geçtiğimiz sene itibariyle şirketin iPhone 6c’yi de duyurabileceği konusu gündeme gelmişti. Diğer modellere oranla nispeten daha ucuz fiyata satılması beklenen bu ürüne ait Apple cephesinden herhangi bir doğrulama haberi şimdilik yok.

Ortaya çıkan yeni gelişmeler ve sızan bilgiler, iPhone 6c yerine iPhone 5e versiyonunun tanıtılabileceği yönünde. Klasik iPhone tasarımını seven kullanıcılara özel olarak iPhone 5s’in benzeri bir tasarımla sunulması beklenen iPhone 5e’deki “e” harfinin “enhanced” yani gelişmiş seçeneğine vurgu yapacağı belirtiliyor. Her ne kadar tasarım olarak iPhone 5s’in izlerini taşıyacak olsa da, ekranda 2.5D kavisli yapı kullanılarak fark yaratılacağı tahmin ediliyor.

Daha önce iPhone 6c’ye dair çıkan teknik özellik listesinde A8 işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB / 32 GB depolama seçenekleri yer alıyordu. Her ne kadar işlemci tarafında farklı bir söylenti olmasa da, RAM ve depolama kapasitesinin farklılaşacağı üzerinde duruluyor. 1 GB RAM ve 16 GB / 64 GB / 128 depolama seçeneklerine yer verilmesi beklenirken, tanıtım tarihi de Mart ayı olarak işaret ediliyor. Ayrıca VoiceOver ve Apple Play desteğinin sunulacağı da ortaya çıkanlar arasında.

Haberimizin başında da belirttiğimiz şekilde diğer modellere oranla nispeten daha ucuz bir versiyonun sunulması bekleniyor. Bu anlamda ekonomik bir iPhone’dan fiyat beklentisinin ülkemiz için 1500 TL seviyesinde olabileceğini düşünebiliriz. Ancak tabii bu rakam gerçek olur mu, orasını bekleyip göreceğiz.