Anasayfa Haber Dijital İçerik, Televizyonu Köşeye Sıkıştıracak

Dijital İçerik, Televizyonu Köşeye Sıkıştıracak

Araştırmalara göre önümüzdeki yıllarda internet üzerinden dijital içerik tüketen kitle çok büyük artış gösterecek.

İnternetin kapsama alanı her geçen gün genişliyor. Artık dünyada birçok farklı bölge aktif olarak internet bağlantısına sahip. Ayrıca Google ve Facebook gibi dev şirketler, yeni yeni gelişmekte olan ülkelere internet bağlantısı götürmek için çaba sarfetmeye devam ediyor. İnternetin “vazgeçilmez” olması, insanları bu mecra için yatırım yapmaya ve içerik üretmeye teşvik ediyor. Yapılan araştırmalar, önümüzdeki süreçte dijital içeriğin daha da artacağını gösteriyor.

Araştırmalar ve analizler, 2020 yılına kadar dijital içeriğin katlanarak artacağı yönünde. Hatta 2020 yılına gelindiğinde televizyon yayınları yerine dijital içerikler çok daha fazla tercih edilecek. Televizyon hâlâ çok büyük bir mecra olsa da, dijital içeriğin artışıyla birlikte internete çok daha fazla yatırım yapılacağı düşünülüyor.

2020 yılına gelindiğinde tahminlere göre internetteki dijital içeriklerin izlenme oranı %75’e kadar çıkacak. Dolayısıyla pastadan geriye kalan %25’lik payı ise televizyonun alacağı öngörülüyor. Gelecekte internet içeriğinin çok büyük bir kısmını videolar oluşturacak. 2019’da internet trafiğinde %90’lık payın videolara ait olacağı ifade ediliyor.