Anasayfa Haber Sony Akıllı Ampul, Evin Beyni Gibi Çalışıyor

Sony Akıllı Ampul, Evin Beyni Gibi Çalışıyor

Sony’nin akıllı ampulu, evdeki diğer tüm akıllı cihazlarla bağlantı kurup kontrol edebiliyor.

Yıllardır sunduğu klasik işlevleriyle hayatımızı kolaylaştıran ev aletleri, yavaş yavaş akıllanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen CES’te pek çok akıllı ev aletinin tanıtımı yapılmıştı. Bu sene, geçen yıla oranla akıllı ev aletleriyle çok daha fazla karşılaşacağız. Sony’nin hazırladığı Multifunctional Light da bu örnekler arasında.

LED aydınlatma sunan akıllı ampul, sensörler (sıcaklık, hareket, nem, kızılötesi ve parlaklık ölçümü yapılabiliyor) yardımıyla evdeki diğer akıllı cihazlarla kablosuz bağlantı sağlayabiliyor. Böylece evdeki tüm akıllı ürünler, ampul yardımıyla kontrol edilebiliyor. Sony’nin bu akıllı ampulu, sensörlerle sizi algılıyor ve ortama girdiğinizde odayı aydınlatıyor. Bu sistem ayrıca güvenlik için de kullanılabiliyor. Uygulamadan hareket sensörüne alarm özelliğini eklediğinizde, odadaki herhangi bir harekette alarm çalmaya başlıyor.

sony-akilli-ampul2

Mobil uygulaması sayesinde akıllı telefon ve tabletlerle bağlantı kuran ürün, yapılacak ayarlar sayesinde televizyon ve klimanın da uzaktan kontrolüne imkan tanıyor. Ampul, belirli görevler gerçekleştirecek şekilde programlanabiliyor. Örneğin uygulamadan gerekli ayarları yaptığınızda, ortam sıcaklığı belirli bir derecenin altına düştüğünde klima otomatik çalıştırılıyor.

Ayrıca gelen aramaları size bildirdiği gibi, üzerindeki mikrofon yardımıyla da sesli görüşmeler yapmanızı sağlıyor. Bu yılın ilk çeyreğinde Japonya’da satışa çıkacak olan akıllı ampulun fiyatı bilinmiyor.