Anasayfa Haber Samsung, Tizen’li Z3’ü Avrupa Pazarına Getiriyor

Samsung, Tizen’li Z3’ü Avrupa Pazarına Getiriyor

Samsung’un Tizen’li akıllı telefonu Z3, yılın ilk çeyreğinde Avrupa pazarında satışa çıkacak.

Android cephesinin en büyük temsilcisi Samsung, bu yıl kendi işletim sistemi Tizen’e yönelik yatırımlarını artıracak. Google’ın Android tarafındaki varlığını güçlendirmesiyle beraber, Samsung da 2016’da Tizen’e önemli yatırımlar yapacak. Özellikle bu sene Tizen işletim sistemine sahip birçok modelin satışa çıkarılması bekleniyor. Samsung’un Galaxy ailesinden farklı olarak daha çok Asya pazarında varlık gösterdiği Z serisi modelleri bulunuyor. Bu seriye mensup yeni nesil Tizen’li akıllı telefon Z3, Avrupa’da da satılacak.

Üründe, Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlükte 5 inç Super AMOLED ekran yer alıyor. Dört çekirdekli 1.3 GHz’lik işlemcinin bulunduğu Z3’te 1 GB RAM bulunması bekleniyor. Ayrıca 8 GB dahili depolama alanı microSD kart yardımıyla artırılabilecek. Yeni nesil Tizen’li akıllı telefonda arkada 8 MP’lik, önde ise 5 MP’lik kamera bulunuyor. Batarya kapasitesi 2600 mAh olarak tanımlanmış. İşletim sistemi tarafında en önemli ayrıntılardan birisi Ultra Data Saving Mode desteği. Böylece veri tüketimi konusunda optimizasyonlar gerçekleştirilebiliyor.

Samsung’un Tizen 2.3 işletim sistemine sahip Z3 modelinin Hindistan’daki fiyatı 120 dolar. Avrupa’da ilk etapta 10 ülkede satışa çıkacak yeni ürünün, satış rakamlarına bağlı olarak daha fazla ülkede de pazara sunulabileceği tahmin ediliyor. Avrupa’daki satışlara yılın ilk çeyreğinde başlayacak ve fiyat şimdilik belli değil.