Anasayfa Haber WhatsApp Tamamen Ücretsiz Oluyor

WhatsApp Tamamen Ücretsiz Oluyor

WhatsApp, yıllık bir dolar abonelik ücretini de ortadan kaldırıyor. Uygulama artık herkese tamamen ücretsiz hizmet verecek.

Yaklaşık bir milyar kullanıcısı olan WhatsApp, bir süre önce yıllık abonelik sistemini duyurmuştu. Bu sayede yeni WhatsApp kullanıcılarının her yıl bir dolar ödemek kaydıyla WhatsApp’ı kullanabileceği belirtilmişti. Ücretli sürüme geçişten önce WhatsApp kaydı olanlardan herhangi bir ücret talep edilmeyeceğinin de altı çizilmişti. Yani eski kullanıcıların WhatsApp’tan ücretsiz yararlanabileceği ifade edilmişti.

WhatsApp, son olarak blogunda yer verdiği açıklamayla birlikte ücretli kullanım sistemini iptal ettiklerini açıkladı. Kısa sürede ücretsiz hale gelecek sistemle, yeni WhatsApp kullanıcılarının da uygulama için yıllık sabit ücret ödemesine gerek kalmayacak. Ayrıca bu yeni düzenleme sonrasında kullanıcıya reklam gösterilmeyecek.

WhatsApp yönetimi kullanıcıya reklam göstermek yerine, kurumsal haberleşme tarafını geliştirmeyi amaçladıklarını bildiriyor. Bu sayede kullanıcıların resmi ve özel kurumlarla, mesela bankalarla güvenli haberleşme kanalı haline gelmeyi planlıyorlar. Bunun için geliştirilen yeni araçları da zaman içinde kullanıcılara sunacaklarını bildiriyorlar.