Anasayfa Haber Apple Wi-Fi Assist Faturaları Kabartıyor

Apple Wi-Fi Assist Faturaları Kabartıyor

iOS 9’da karşımıza çıkan Wi-Fi Assist, kullanıcılar farkında olmadan mobil kotayı tüketiyor ve yüklü faturalara sebep oluyor.

Apple’ın iOS 9 ile sunduğu Wi-Fi Assist özelliği, yüklü faturalar gelmesine sebep oluyor. Kablosuz bağlantının zayıf ya da verimsiz olduğu durumlarda mobilden yararlanmaya başlayan sistem, internet kotasını çok hızlı tüketiyor. Operatörün sunduğu mobil kota tükendiğinde ise hizmet doğrudan ücreti mukabilinde sağlanıyor. Dolayısıyla bu durum faturaların şişmesine neden oluyor.

İlk olarak iOS 9’da karşımıza çıkan bu özellik, geçtiğimiz dönemlerde birçok kullanıcıyı mağdur etmişti, bu örnekler artmaya devam ediyor. Florida’daki bir kullanıcı, Wi-Fi Assist özelliği aktif olan telefonundan mobil kotayı 144 GB aştı. Bu kullanıcı ay sonunda yüklü bir miktar (2000 dolar) faturayla karşılaştı.

Herhangi bir kullanıcı mağduriyetinde çeşitli açıklamalar yapan Apple, bu konuda sessiz kaldı. Çünkü mobil operatör AT&T, kullanıcıya üç farklı uyarı mesajının gönderildiğini bildiriyor. Dolayısıyla bu mobil kota aşımının doğrudan kullanıcıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Verimsiz kablosuz bağlantılarda interneti mobil kotadan harcayan Wi-Fi Assist’i kapatmak da mümkün.