Anasayfa Haber Huawei, İkisi Bir Arada Sistemler Hazırlıyor

Huawei, İkisi Bir Arada Sistemler Hazırlıyor

Huawei, dizüstü ve tablet formunda kullanılabilecek melez sistemler hazırlıyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi Huawei, mobil pazarda varlığını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Performans testlerinde Exynos 7420 ile benzer sonuçlar veren Kirin 950 işlemcisini çıkaran şirket, kendi grafik işlem birimini ve belleğini hazırladığı da biliniyor. 

Şirket, mobil pazarda varlık gösterdiği cihazlara ek olarak, taşınabilir bilgisayar alanında da önemli adımlar atmaya hazırlanıyor. Huawei’nin geçtiğimiz yıl melez dizüstü bilgisayar hazırladığına yönelik haberler yayınlanmıştı. Son gelişmeler, bu haberlerin doğruluğunu ispatlar nitelikte. Bundan böyle şirket özellikle tablet ve bilgisayar formunda, ikisi bir arada sistemler de üretecek.

Huawei’nin melez sistemlerinde Windows 10 ve Android 6.0’ın birlikte sunulması bekleniyor. Bilgisayar formatındayken Windows 10’la kullanılabilecek olan sistemler, klavyeden ayrılarak tablete dönüştüğünde ise Android’le açılacak. Ayrıca kullanıcıya dualboot desteğiyle işletim sistemleri arasında geçiş imkanı da sunulacak.

Sızan bilgiler, Huawei’nin hazırlayacağı melez bilgisayarların “Matebook” ailesi altında toplanacağı yönünde. Her ne kadar doğrulanmış olmasa da, Huawei’nin bu projeler kapsamında Intel ile ortak çalışması bekleniyor. Çinli üreticinin melez bilgisayarları yıl sonu ya da 2017 başında karşımıza çıkabilir.