Anasayfa Haber NVIDIA, Pascal Kartları Yakında Tanıtabilir

NVIDIA, Pascal Kartları Yakında Tanıtabilir

HBM2 bellek teknolojisinin kullanıldığı Pascal GPU’lu grafik kartlarının, yılın ikinci yarısında satışa çıkarılacağı iddia ediliyor.

Nvidia’nın Pascal mimarisi kullanan yeni nesil ekran kartlarını Nisan ayı civarında resmen tanıtacağına dair ciddi beklenti var. Şirketin ihtiyaç duyacağı HBM2 hafıza modüllerinin üretimi Samsung tarafından yapılıyor ve Samsung üretimi ciddi biçimde artırmayı başarmış bulunuyor. Bunun vereceği rahatlıkla yeni ekran kartlarını yılın ilk yarısında resmen tanıtması beklenen Nvidia’nın, bu yeni kartları resmen satışa çıkarmasının ise yılın ikinci yarısında gerçekleşeceği fısıldanıyor.

NVIDIA, yeni nesil ekran kartlarında kullandığı Pascal grafik mimarisiyle alakalı çeşitli testler yayınlamıştı. 16 nm mimarisiyle TMSC’ye ürettirilen Pascal işlemcilerin odaklandığı iki ana nokta var. Bunlardan biri çok daha yüksek performans, ikincisi ise daha yüksek enerji tasarrufu.

Pascal mimarili ekran kartlarında HBM2 bellek teknolojisine ek olarak, GDDR5X teknolojisine de yer verilebileceği ifade ediliyor. Tahminler orta seviyede çıkacak olan grafik kartlarında GDDR5X’in, daha üst seviye modellerde ise HBM2 bellek teknolojisinin tercih edileceği yönünde. HBM2’nin GDDR5X’e göre maliyetinin fazla olması, nispeten pahalı ekran kartlarında bu bellek teknolojisinin kullanılacağını düşündürüyor.