Anasayfa Haber Foxconn, Sharp İçin 5 Milyar Dolar Teklif Etti

Foxconn, Sharp İçin 5 Milyar Dolar Teklif Etti

Foxconn, panel üreticisi Sharp’ı satın alıp ekran üretimi sektörüne de girebilir.

Telefon, tablet, televizyon ve diğer birçok elektronik ürünün panelini hazırlayan Sharp, ekonomik açıdan zor günler geçiriyor. Geçen yıl Japon menşeili Sharp, krizi aşabilmek için çalışanlarından yardım istemişti. Şirket, maddi zorluğun üstesinden gelebilmek için çalışanlarını kendi markalarına yönelmeye davet etmişti.

Sharp’ın zor durumda olduğunu gören dev şirketler, satın almaya yönelik adımlar atmaya başladı. Apple’ın en büyük tedarikçisi Foxconn’un Sharp’ı satın almak istediği bildiriliyor. İki yıl önce de Sharp’ın Foxconn’a satılacağı yönünde haberler çıkmış, ancak daha sonrasında herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Yeni haberler, Foxconn’un Sharp’ı satın almak için 5.3 milyar dolar teklif sunduğu yönünde. Japon devleti bu satışa çok sıcak bakmıyor ve Sharp’ın bir Japon markası olarak kalması için girişimlerde bulunuyor.

Foxconn ise satın alma gerçekleşirse, Sharp yönetimini ya da merkezini Japonya dışına taşımayacağını bildirerek durumu yumuşatmaya çalışıyor. Bu satın alma gerçekleşirse Foxconn artık ekran üretimiyle de karşımıza çıkacak. Satın alma gerçekleşirse, Apple’ın yeni AMOLED ekranları da Foxconn tarafından üretilebilir.