Anasayfa Haber Nintendo NX Konsolu Hakkında Bilgi Sızdırıldı

Nintendo NX Konsolu Hakkında Bilgi Sızdırıldı

Nintendo’nun bu yıl resmen tanıtması beklenen NX oyun konsolu hakkında umulmadık bir kaynaktan bilgi sızdı.

Nintendo, birkaç yıldır PlayStation 4 ve Xbox One’a rakip olacak yeni bir oyun konsolu üzerinde çalışıyor. Geçen yıl, Nintendo NX’te AMD işlemcilerin kullanılabileceği söylentileri de ortaya çıkmıştı. Tahminlere göre Nintendo NX, bir görüntü birimine bağlanması haricinde portatif yapısıyla elde de kullanılabilecek.

Nintendo NX’in diğer konsollarla ve hatta PC’lerle de uyumlu çalışacağı söyleniyor. Benzer şekilde uygulama desteğiyle akıllı telefonlarla da bağlantı kurulması bekleniyor. Haziran’daki E3 fuarında konuyla ilgili tüm ayrıntıların ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.

nintendo-nx-1

Nintendo’nun ortak çalıştığı anket şirketi GFK, konsolla ilgili oluşturduğu bir anketle bazı detayları ortaya çıkarmış oldu. Yeni söylentiler oyun konsolunda 4K çözünürlük ve 60 FPS yayın desteğinin sunulacağı yönünde. Nintendo NX’te oyunlar Full HD (1920×1080 piksel) çözünürlükte ve 30 FPS’de çalışacak. Ayrıca yeni konsol oyunları 60 FPS akıcılıkta 900p olarak da çalıştırabilecek.

Sızan belgede internet üzerinden bağlanarak diğer oyuncularla etkileşimde bulunmanın, NX için hayli önemli bir unsur olacağı da görülüyor. Oynanışta ise konsolun kendisi kadar el kumandasının da etkin kullanılacağı tahmin ediliyor. Gerektiğinde konsoldan bağımsız çalışabilen ve kendi de portatif bir oyun platformu olan bir el kumandasının geliştirildiğini düşünebiliriz. Ancak tabii ki sızan belgelere rağmen tüm bu bilgiler kesin değil.