Anasayfa Haber Intel RealSense Destekli İlk Telefon Önsiparişte

Intel RealSense Destekli İlk Telefon Önsiparişte

Intel RealSense teknolojili Android akıllı telefonun geliştirici modeli Amerika’da önsiparişe çıktı.

Intel, iki yıl önce CES’te ürünlere sezgisel hareket etme yeteneği kazandıran RealSense teknolojisini tanıtmıştı. Öncelikle masaüstü bilgisayar, tablet ve hepsi bir arada sistemler için tasarlanan Intel RealSense teknolojisi, mobil cihazlar için de uygulanıyor. 3D Systems, Autodesk, DreamWorks ve Microsoft Skype başta olmak üzere birçok farklı şirket Intel RealSense için yatırımlar yapıyor. Hatta yeni nesil Yuneec drone’larda da bu teknoloji kullanılıyor ve böylece drone kazalarının önüne geçilmesi amaçlanıyor. 

Intel’in RealSense teknolojisi, yeni nesil Android akıllı telefonlara da geliyor. Telefonlarda bu teknolojinin kullanılması için yazılım tarafında gereken tüm hazırlıklar tamamlandı. RealSense Camera ZR300 modülü, esasında geçen sene tanıtılan Camera R200’ün özelliklerini barındırıyor. Her ne kadar temelde ZR300 modülüyle aynı detayları içerse de, ek olarak sunduğu yeni ayrıntılar da var elbette. Bunlardan biri derinlik kamerası. Artık derinlik kamerası saniyede 10 milyon nokta hesaplayabiliyor. Ayrıca kablosuz bağlantı tarafında Bluetooth 4.0, Wi-Fi, 3G desteği sunuluyor. Jiroskop, akselerometre ve geniş açılı kamera desteği de bu modülle birlikte sunuluyor.

Bu özellikleri taşıyan ilk akıllı telefonda Atom z7-Z8700 işlemci kullanılıyor. 4 çekirdekli ve 2.4 GHz’de çalışan işlemciye ek olarak, 600 MHz’de çalışan Intel HD dahili grafik birimi de bulunuyor. Telefondaki ekran ise 6 inç ve 2560×1440 piksel çözünürlük sunuyor. 2 GB RAM ve dahili 64 GB kapasite de ek özelliklerden. ABD’de ön siparişleri başlayan telefonun fiyatı ise 399 dolar. Ancak bu modelin şimdilik sadece geliştiricilere yönelik hazırlanmış geliştirici kitinin parçası olduğunu da belirtelim. Son tüketiciye yönelik ürünlerde bu teknolojileri görmemiz çok uzun sürmeyecektir.