Anasayfa Haber Amazon, Google Servislerini Saf Dışı Bırakmak İstiyor

Amazon, Google Servislerini Saf Dışı Bırakmak İstiyor

Amazon, Android’deki Google servislerinin kullanıcılara zorunlu tutulduğunu düşünüyor ve kendi hizmetlerini ön plana çıkarmayı hedefliyor.

Google’ın mobil işletim sistemi Android, kurulu geldiği ürünlerde kullanıcıları Google servislerine zorunlu kılıyor. Üreticiler kendi uygulamalarına yer veriyor olsalar da, Google’ın varsayılan servisleri Android ile varsayılan olarak geliyor. Amazon bu durumun kullanıcıyı kısıtladığını düşünüyor.

Android’de bir Google hesabı kullanımı zorunlu tutuluyor ve bu sayede tüm servislere erişim sağlanıyor. Amazon ise Google Play Store dayatmasının önüne geçerek, kendi uygulama mağazasını ön plana çıkarmak istiyor. Böylece Amazon, uygulama mağazasının ve mobil uygulamaların daha fazla kullanıcıya erişmesini sağlayacak.

Amazon’un kendi akıllı telefonu Fire Phone’da Google servisleri, şirketin kendi hizmetleriyle gizlenmiş ve arka planda bırakılmıştı. Amazon, üreticilerle anlaşıp gelecekte kendi App Store’unu cihazlarda varsayılan olarak sunmak istiyor ve bu yönde Google’a baskı yapmaya devam edecek.