Anasayfa Haber NVIDIA’nın Sanal Gerçeklik Başlığı, Işık Alanı Teknolojisini Destekliyor

NVIDIA’nın Sanal Gerçeklik Başlığı, Işık Alanı Teknolojisini Destekliyor

NVIDIA’nın ışık alanı teknolojili sanal gerçeklik başlığının prototipi VRLA fuarında ziyaretçilere gösterildi.

NVIDIA, her ne kadar ekran kartlarıyla tanınsa da, sanal gerçeklik teknolojilerine de yatırım yapıyor. Şirket, sanal gerçeklik ürün ve teknolojilerinin tanıtıldığı VRLA fuarında ilk prototipini sergiledi. NVIDIA aslında bir süredir Lightfield Stereoscope projesi kapsamında Stanford Üniversitesi ile beraber çalışıyor. Bu proje standart sanal gerçeklik gözlük ve başlıklarından biraz daha farklı bir mekanizmayla çalışıyor. NVIDIA’nın sanal gerçeklik çözümü ışık alanı motoru barındırıyor. Böylece ışık alanı ile oluşturulan görüntüler işleniyor ve yüksek kaliteli hale getiriliyor.

Işık alanı teknolojisinin en önemli avantajı, görüntülerdeki her noktaya bağımsız şekilde odaklanma imkanı. Böylece sanal gerçeklik başlığını kullanarak deneyimlenen herhangi bir noktaya gözle yakınlaşmak mümkün oluyor. Elbette bu yakınlaşma da doğrudan gerçekliği etkiliyor. Işık alanı teknolojisini gelecekte gözlüklere entegre etmek isteyen NVIDIA, yeni nesil oyunlarla da bu teknolojiyi uyumlu hale getirebilir.

nvidia-sanal-gerceklik2

NVIDIA’nın sanal gerçeklik gözlüğü hazırlığında olduğu da biliniyor. Işık alanı teknolojili sanal gerçeklik gözlüğünün detaylarının Nisan’da ortaya çıkması bekleniyor. Ayrıca şirketin 2018’de bu teknolojiyi destekleyen gözlüğünü de satışa çıkaracağı tahmin ediliyor.