Anasayfa Haber Sanal Gerçeklikte “Gerçek Dokunma Hissi” Geliyor

Sanal Gerçeklikte “Gerçek Dokunma Hissi” Geliyor

Palm Labs, sanal gerçeklikle entegre çalışacak ve nesnelere dokunma hissiyatı yaratacak eldiven hazırlıyor.

Eğitim, gözlem, eğlence ve sağlık gibi birçok farklı alanda kullanılan sanal gerçeklik teknolojisi, içeriğin de armasıyla hayatımızda çok önemli bir yere sahip olacak. Şimdiye kadar üretilen ve geliştirilen hiçbir sanal gerçeklik ürünü, nesnelere dokunma hissiyatını yaratmıyor. Bu yüzden şirketler, sanal gerçeklik teknolojilerinde görüntülenen nesnelere dokunma hissiyatı yaratan sistemler üzerine çalışmaya başladı.

Palm Labs şirketinin kurucusu, yaptığı açıklamayla sanal gerçekliği bir adım öteye taşıyacak teknoloji üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Şirket, sanal gerçeklikle kalibre şekilde çalışacak ve dokunduğunuz nesneleri hissetmenizi sağlayacak özel bir eldiven hazırlıyor. Buna ek olarak Palm Labs, yine sanal gerçeklik destekli bir yelek üzerinde de çalışıyor.

palm-sanal-gerceklik2

Şu an prototipler üzerinde çalışıldığını belirten şirketin kurucusu, önümüzdeki süreçte bu ürünlerin oyunlarla uyumlu hale getirileceğini de açıkladı. Sanal gerçeklik yeleği de eldivende olduğu gibi yüzeylerle temas anında gerçekteki hissiyatı sunmaya çalışacak. Oyunlarda darbe aldığınızda ya da herhangi bir duvara yaslandığınızda, bunu doğrudan size hissettirecek.