Anasayfa Haber Sony, Altair İçin 212 Milyon Ödedi

Sony, Altair İçin 212 Milyon Ödedi

Sony, Nesnelerin İnterneti (IoT) üzerine çalışan Altair’i 212 milyon dolara satın aldı.

Hayatımıza hızlı bir giriş yapan Nesnelerin İnterneti (IoT) kavramı, birçok teknoloji devinin yatırım alanı haline dönüştü. Dell, geçen yıl Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında çalışacak Avrupa’daki ilk laboratuvarının açılışını gerçekleştirmişti. Bu laboratuvar, başta donanım olmak üzere yazılım ve diğer hizmetleri kapsayan geniş bir portföyde IoT çözümlerine odaklanıyor.

Nesnelerin İnterneti (IoT) alanı için önemli bir gelişme de Sony cephesinde yaşandı. Sony, İsrailli yarı iletken üreticisi Altair’i 212 milyon dolar ödeyerek satın aldı. Yaklaşık 11 yıldır yarı iletken sektöründe üretim gerçekleştiren Altair, bu satın almayla Sony’nin çatısı altına girmiş oldu.

Özellikle LTE kablosuz bağlantı desteği sunan yongalar üzerinde çalışan Altair, bundan böyle Sony’nin Nesnelerin İnterneti (IoT) projeleriyle çalışmalarını yürütecek. ABD, İsrail, Tayvan ve Çin gibi birçok farklı bölgede ofisi olan Altair’in kadrosu, Sony ile daha da genişleyecek. Bu satın alma özellikle haberleşme teknolojileri açısından büyük önem taşıyor.