Anasayfa Haber Ericsson, 5G Testlerini 150 Kiloluk Telefonla Yapıyor

Ericsson, 5G Testlerini 150 Kiloluk Telefonla Yapıyor

Ericsson, yeni geliştirdiği 5G teknolojilerini test etmek için 150 kiloluk bir cep telefonu kullanıyor.

Ericsson yöneticilerinden Magnus Frodigh, geçen sene şirketin 5G konusunda hazırlıklarını tamamladığını bildirmişti. Teknolojik ilerlemenin aynı düzeyde seyretmesiyle, 5G kablosuz ağ teknolojisinin 2020 yılına kadar tüm dünyada kullanılabileceği de ifade edilmişti. Şirket, 5G teknolojisinin testlerine devam ediyor.

İsveçli Ericsson, özel olarak hazırlanan 150 kiloluk cep telefonuyla testleri gerçekleştiriyor. Bu telefonun bu kadar büyük ve ağır olmasının sebebi, kullanılan bazı deneysel parçaların henüz minyatürize edilmemiş olması. Büyük deneysel parçaları çalıştırmak için büyük bataryalar da gerekince, bu deneysel “cep telefonu” 150 kiloya ulaşan bir ağırlığa varıyor.

Stockholm yakınlarında, Japonya ve diğer birçok bölgede test yapan şirket, bu testleri küresel bazda hizmet veren GSM şirketi TeliaSonera ile birlikte yürütüyor. Ayrıca İsveç’in başkenti Stockholm ve Estonya’nın başkenti Tallinn’de 2018 yılında 5G hizmetlerinin başlatılacağı bilgisi de verildi.

ABD’li operatör Verizon da geçtiğimiz sene 5G testlerine başladığını duyurmuştu. 4G’ye oranla 30 ila 50 kat daha yüksek hız sunacak olan 5G teknolojisini ilk etapta 2017’de reklam amaçlı olarak sunacak. Ardından 5G’nin bir sonraki yıl Güney Kore Kış Olimpiyatları’na yetiştireceği öngörülüyor.