Anasayfa Haber DARPA, Beyinle Kontrol Sistemi Üzerinde Çalışıyor

DARPA, Beyinle Kontrol Sistemi Üzerinde Çalışıyor

DARPA, beyindeki nöronlarla dijital cihazlar arasında iletişim kurmayı sağlayan özel bir sistem hazırlıyor.

Amerikan Ordusu’na özel savunma sistemleri hazırlayan DARPA, birkaç gün önce sinyal bozuculardan etkilenmeyen haberleşme çipi geliştirdiğini bildirmişti. Güvenli bir iletişim ağı kurmaya çalışan araştırma şirketi, bu sistemin farklı alanlarda kullanılmasını sağlayacak.

ABD Savunma Bakanlığı’na bağlı olan DARPA, hazırladığı özel bir sistemle beyindeki nöronlarla iletişim kurmayı amaçlıyor. Beyin – makine arayüzü olarak tanımlanan özel sistem, dijital cihazları beyinle kontrol etmeyi sağlıyor. Nöronlardaki kimyasal sinyalleri, dijitale çevirmeyi sağlayacak olan sistem NESD ismi verilen Neural Engineering System Design projesi kapsamında geliştiriliyor.

Bu sayede beyin doğrudan akıllı telefon, tablet ve diğer akıllı cihazlarla bağlantı kurabiliyor. Bunun sonucunda sadece düşünerek bile bazı işlemler yerine getirilebilecek. Sistem, akıllı telefonlarla bağlantı kurulduğunda düşündüğünüz kişiyi doğrudan aramanızı sağlayacak. Ek olarak uygulamalar da yine bu düşünme yöntemiyle çalıştırılabilecek.