Anasayfa Haber Kyocera’nın Yeni Güneş Santrali 2018’de Faaliyete Geçiyor

Kyocera’nın Yeni Güneş Santrali 2018’de Faaliyete Geçiyor

Kyocera, yüzebilen dördüncü güneş enerjisi santralini Tokyo’nun güneydoğusunda kuruyor.

Yaklaşık beş yıl önce Japonya’da yaşanan büyük deprem ve dev okyanus dalgası, Fukushima nükleer santralindeki felaketle sonuçlanmıştı. Nükleer santraldan sızan radyasyon çok uzun süre tam anlamıyla kontrol altına alınamamıştı. Japonya bu olaydan sonra çıkarılan yeni kanunlarla, şirketlerin çevre dostu alternatif enerji kaynaklarına yönelmesini istemişti.

Kyocera’nın da aralarında bulunduğu birçok farklı şirket, güneş panellerine yatırım gerçekleştirme kararı almıştı. Güneş panelleri için özellikle son yıllarda denizler tercih ediliyor. Kyocera’nın yüzebilen güneş panellerinin de sayısı artmaya devam ediyor. Şirket, bu alanda Ciel et Terre Fransız şirketiyle birlikte dördüncü deniz güneş panelini hazırlıyor.

Tesis, şehir merkezinden 75 kilometre uzaklıkta, Tokyo’nun güneydoğusunda yer alıyor. Toplamda 180.000 metrekare alan kaplayacak olacak güneş enerjisi santrali, 51.000 fotovoltaik (güneş pilleriyle ışık kaynağından elektrik elde etme) panel ünitesi içerecek. Bu güneş panelleri sayesinde 8.170 tonluk karbondioksit salınımının önüne geçileceği gibi, toplamda 4.790 evin enerji ihtiyacı karşılanacak.

Güneş panellerinin suda herhangi bir değişikliği meydana getirmediği de belirtiliyor. Yani suyun kimyasını bozacak bir maddenin salınımı gerçekleşmiyor. Kyocera ve Fransız Ciel et Terre, Japonya’da bu şekilde faydalanılabilecek tüm alanları değerlendirmek istiyor. Mart 2018’de faaliyete geçmesi beklenen tesis, 13.7 Megawatt gücünde olacak.