Anasayfa Oyun Rise of the Tomb Raider Oynuyoruz: Buz Dağlarında

Rise of the Tomb Raider Oynuyoruz: Buz Dağlarında

Rise of the Tomb Raider Oynuyoruz: Buz Dağlarında
Rise of the Tomb Raider Oynuyoruz: Buz Dağlarında

Rise of the Tomb Raider Oynuyoruz videomuzda PC sürümünde buz dağlarına tırmanıyor, oynanışa, grafiklere ve hikayeye ilk kez yakından bakıyoruz…

Efsanevi Tomb Raider serisinin yeni Rise of the Tomb Raider 2015 Kasım’ında Xbox One ve Xbox 360 ile, Ocak 2016 sonu itibariyle de PC oyuncuları ile buluştu. Ülkemizde ve dünyada çok sevilen serinin devamında buz dağlarından çöllere uzanan bir yolculuğa çıkıyoruz.

1080p 60 FPS olarak hazırladığımız videolarda doku ayarlarından Pure Hair’a, HBAO+’tan gölge detaylarına kadar bütün ayarları en son seviyeye aldık. Farklı Grafik Ayarlar Ne İşe Yarıyor? Makalemizde bu ayarlar ile ilgili detayları bulabilirsiniz. Yine bir kısmını Anti-Aliasing Nedir? Makalemizde öğrenebilirsiniz.

rise-of-the-tomb-raider-maksimum-ayarlar-technopat

2X980Ti ile son Rise of the Tomb Raider için hazırlanan Nvidia GeForce sürücüsü 361.75 sürümünü kullandık. Technopat X99 Test Sistemi V 2.0 makalemizde ve videomuzda bütün sistem özelliklerini ve sistemin kurulumunu görebilirsiniz.

Nvidia GameWorks destekli oyunun kullandığı teknolojileri ve farklarını gösteren videoyu da aşağıda izleyebilirsiniz. Özellikle HBAO+ farkını net bir şekilde görmek mümkün.

PC’deki daha yüksek grafik işlem gücü sayesinde konsollar sürümlerinden çok daha kaliteli grafikler görmek mümkün.

PC Sürümünde yer alan ek teknolojiler:

HBAO+ Horizon Based Ambient Occlusion + teknolojisi objelerin çevrelerindeki gölgeleri daha gerçekçi bir şekilde işliyor ve bunu daha hızlı yapıyor. Geliştirilmiş teknoloji özellikle taş gibi bol çıkıntılı yüzeylerdeki gölgelerde daha iyi görülebiliyor.

HBAO+
HBAO+

Hardware Tesellation: Oyunlarda geometrik şekiller oldukları gibi değil, üçgenler şeklinde ifade edilerek ekran kartı tarafından işlenebilir. Tesellation işlemi geometrik şekillerin ekran kartı tarafından işlenebileceği formata dönüştürülmesidir. Bunun seviyesi, ne kadar iyi ve detaylı tanımlandığı doğrudan grafik kalitesini etkiler. Donanımsal Tesellation sayesinde gerçek zamanlı olarak şekiller dönüştürülebilir ve oyunda yapılan ayarlara uygun boyutta veri ekran kartı tarafından işlenebilir. Bu da oyun yapımcılarına daha küçük boyutlu 3D modelleme dosyaları kullanma ve oyunculara istedikleri detay seviyesini elde etme imkanı tanır. Bu teknoloji olmadan örneğin taş bir yüzey daha düz görünür ve gerçekçilik azalır.

Hardware Tesellation
Hardware Tesellation
Anisotropic Filtering 16x
Anisotropic Filtering 16x
Hardware Tesellation
Hardware Tesellation

Anisotropic Filtering:

Doku filtreleme, grafik dokusunun 3D model üzerinde nasıl görüntüleneceğini belirleyen bir teknolojidir. 3D modeli, farklı açı ve mesafelerden görüntülediğimiz zaman, grafik dokusu üzerinde bulunan pikseller her zaman doğru şekilde konum alamayabiliyor. Dolayısıyla görüntüde bulanıklık fark edilebiliyor. Anisotropic Filtering işlemini detaylı şekilde makalemizde anlatıyoruz.

Anisotropic Filtering
Anisotropic Filtering