Anasayfa Haber Son OBS Güncellemesi Stüdyo Moduyla Geliyor

Son OBS Güncellemesi Stüdyo Moduyla Geliyor

İnternetten canlı yayın yapmayı sağlayan Open Broadcaster Software güncellendi ve yazılıma stüdyo modu özelliği eklendi.

Özellikle son birkaç yılda internet yayıncılığı konusunda önemli gelişmeler yaşandı. Video içerikle beraber internetten canlı yayın yapan uygulamalar sayısı da arttı. Bu durum internette video yayıncılığının da gelişimini hızlandırdı.

obs-studio-0.12.0

İnternetten yayın yapmayı sağlayan birçok farklı masaüstü yazılım ve mobil uygulama var. Bunlar arasında masaüstü tarafındaki en başarılı seçeneklerden birisi Open Broadcaster Software. Ücretsiz olarak dağıtılan bu yazılım, Twitch ile uyumlu çalıştığı gibi ayarları da kısa sürede yapılabiliyor.

Yeni yayınlanan güncellemeyle yazılım çok daha gelişmiş özellikler sunuyor. OBS’nin stüdyo modunu içeren son güncellemesi, farklı sahneler ya da kaynakları düzenlemeye imkan tanıyor. Ek olarak iki kaynak arasındaki geçiş de yumuşak bir şekilde sağlanıyor. GIF ve filtre desteğinin de eklendiği OBS yazılımına, yayın başlatma ve durdurma seçeneklerine dair yeni ayarlar da dahil edilmiş. OBS’nin en güncel versiyonuna buradaki bağlantıdan erişebilirsiniz.

Meraklılar için: Twitch Üzerinden Yayın Nasıl Yapılır?