Anasayfa Haber Samsung Gear 360 Çok Yakında Tanıtılacak

Samsung Gear 360 Çok Yakında Tanıtılacak

Samsung, kullanıcıların sanal gerçeklik içerikleri oluşturması için önemli bir adım atıyor. 21 Şubat’taki Samsung Unpacked etkinliğinde 360 derece kayıt yapabilen Gear 360 da sahne alacak.

Samsung, geçen yıl Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge tanıtımı sırasında Gear VR gözlüğünü de tanıtmıştı. Yeni nesil donanımlarla sanal gerçeklik deneyimini kullanıcılara yaşatmak isteyen şirket, içerik üretmek için stüdyo hazırlıklarına da başlamıştı. New York’ta kurulan stüdyoda ilk aşamada sanal gerçeklik teknolojilerini tanıtım amaçlı kısa videolar hazırlanacak. İlerleyen süreçte Samsung’un 360 derece destekli filmler de hazırlayacağı tahmin ediliyor.

GoPro, Facebook ve YouTube’un da kendi sanal gerçeklik içeriklerini hazırlama konusunda çalışmaları devam ediyor. Şirketler içerik oluşturacak, ama bu konuda kullanıcılara da büyük iş düşüyor. 360 derece video kayıt yapabilen kameralarla sanal gerçeklik videoları hazırlamak mümkün ve bunun bir örneği de Samsung’dan geldi.

Samsung’un 360 derece video kayıt yapabilen Gear 360 modelinin prototipi bir süre önce ortaya çıkmıştı. Son söylentilere göre 21 Şubat’ta Galaxy S7’nin tanıtılacağı etkinlikle bu cihaz da sahneye çıkarılacak. Dahili depolama alanıyla sunulması beklenen kamera, uygulamayla akıllı telefon ya da tabletlerle bağlantı kurabilecek. Uygulamadan tüm kontrollerin yapılabileceği kameranın 360 dereceye ek olarak, balık gözü 180 derece çekim desteği sunacağı da tahmin ediliyor.