Anasayfa Haber Google, Aldatıcı İçeriklere Karşı Ziyaretçileri Uyaracak

Google, Aldatıcı İçeriklere Karşı Ziyaretçileri Uyaracak

Google, aldatıcı reklam bulunduran web sayfalarına karşı kullanıcıları uyaracak.

Google, yeni geliştirdiği güvenlik paneliyle, web sayfası yüklenirken güvenli ya da güvensiz olduğu bilgisini veriyor. Bağlantı protokolü uygunsa ve güvenlik sertifikaları da eksiksiz şekilde sağlanıyorsa, bu sistem web sayfasını “güvenli” olarak işaretliyor. Google, benzer şekilde sitelerin hızlı açılması için de yeni algoritmalar üzerinde çalışıyor. Chrome tarafında Brotli sıkıştırma teknolojisiyle, Zopfli (halihazırdaki algoritma) algoritmasına oranla sayfalar %20 ila %26 oranında daha yüksek hızda açılacak.

Google’da, güvenlik tarafıyla alakalı güncelleştirmeler de devam ediyor. Kullanıcıları zararlı içeriklere karşı uyarmakta kararlı olan Google, Güvenli Tarama kapsamında güvenliği üst düzeye çekiyor. Şirket, aldatıcı şekilde reklam gösteren web sayfalarını engelleme planı hazırlamış. Web sayfasının güvenliği ya da kimlik avıyla alakalı bir sıkıntı görülürse ziyaretçi uyarılıyor. Hazırlanan yeni sosyal mühendislik politikası, kişisel bilgi çalmak isteyen web sayfasını doğrudan zararlı olarak işaretleyecek.

google-zararli-site

Özellikle “Flash Player’ınızı güncelleyin” tarzında karşımıza çıkan aldatıcı reklamlar ve sahte dosya indir tuşlarına karşı ziyaretçiler uyarılacak. Chrome’da varsayılan olarak gelen bu özellik zamanla daha da geliştirilecek.