Anasayfa Haber LG, Sanal Gerçeklik Gözlüğünü Bu Ay Tanıtacak

LG, Sanal Gerçeklik Gözlüğünü Bu Ay Tanıtacak

LG, 21 Şubat’taki G5 tanıtımında sanal gerçeklik gözlüğü LG 360 VR’ı da tanıtacak.

Facebook, Google, GoPro, Samsung ve hatta son dönemlerdeki söylentilere göre Apple dahil birçok dev isim sanal gerçeklik teknolojilerine yatırım yapıyor. Güney Koreli LG de yaklaşık iki sene önce sanal gerçeklik gözlüğü tasarlamıştı.

Google Cardboard’ı temel alan plastik malzemeli bu gözlük, Türkiye’de de 100 TL’ye satılmıştı. Gözlük, G3 ile satışa çıkarılmış, ancak beklenen ilgiyi görmemişti. LG, bu sene sanal gerçeklik konusundaki yatırımlarını artırmaya hazırlanıyor.

LG’nin birkaç hafta sonra duyuracağı sanal gerçeklik gözlüğünün doğrudan Samsung Gear VR’a rakip olacağı söyleniyor. LG 360 VR olarak isimlendirileceği tahmin edilen gözlüğün, LG G5’teki özel arabirimle bağlantı kuracağı düşünülüyor. Sanal gerçeklik deneyimini yaşamayı sağlayacak olan akıllı gözlüğün, öncekine oranla çok daha profesyonel olacağı aşikar.

21 Şubat’ta düzenlenecek olan LG G5 etkinliğinde 360 VR da sahneye çıkacak ve tüm ayrıntılar netleşecek. Analistler, şirketin sanal gerçeklik konusunda yenilikçi teknolojilerle çıkış yapacağını tahmin ediyor. Dolayısıyla 360 VR ile beklenmedik çözümler de sunulabilir.

Güncelleme: LG G5 Ön İnceleme – MWC 2016