Anasayfa Haber Sony, Yeni SSD Serilerini Tanıttı

Sony, Yeni SSD Serilerini Tanıttı

Sony, SLW-M serisiyle SSD pazarına ciddi bir giriş yapıyor.

Birkaç hafta sonra MWC 2016’da yeni akıllı telefonlarını duyurması beklenen Sony, farklı alanlara açılma çabasını sürdürüyor. Şirket şimdi de rekabetin ağır olduğu SSD sektörüne doğrudan giriş yapıyor. Sony, aslında bir süre önce de Japonya’da kendi SSD’lerini satışa çıkarmıştı. Şirket dünya çapında gerçekleştirdiği tanıtım etkinliğiyle birlikte SLW-M serisi SSD’lerini resmî olarak duyurdu.

Sony SSD’lerinde Toshiba’nın TLC NAND bellekleri kullanılıyor

Bu ailede şimdilik 2.5 inç’lik 240 GB ve 480 GB kapasiteli iki model yer alıyor. Ancak gelecekte bu seriye yeni modellerin de katılacağı tahmin ediliyor. Metal korumasıyla birlikte 9.5 mm kalınlığında olan Sony SSD’lerde Toshiba’nın 19nm üretim mimarisiyle hazırlanan TLC NAND tipinde bellekler kullanılıyor.

Phison S10 serisi kontrolcülerin kullanıldığı SSD’ler SATA 3.0 (6 Gbps) destekliyor. Teoride verilen okuma ve yazma hızları ise sırasıyla 560 MB/sn ve 530 MB/sn. Bu yeni serinin satışa çıkış tarihine ilişkin herhangi bir bilgi yok. Bu modellerin Sony’nin kendi SSD Toolbox’ı ve Acronis True Image’in 2015 HD versiyonuyla geleceği bildiriliyor.