Anasayfa Haber Tayvan Depremi, Elektronik Endüstrisini Etkilemedi

Tayvan Depremi, Elektronik Endüstrisini Etkilemedi

TSMC

Tayvan’ın kuzeyinde yaşanan 6.4’lük deprem, Çin endüstrisini olumsuz etkilemeyecek.

Geçtiğimiz Cumartesi, Tayvan’nın güneyinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Yerel saate göre sabaha karşı 04:00 sularında meydana gelen deprem insanları uykusunda yakalamıştı. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi, yaptığı açıklamada depremin, yerin 10 km altında meydana geldiğini ifade etmişti. Ayrıca 300 km uzaklıktaki Tayvan adasının en kalabalık şehri Taipei’de de hissedilmiş.

Yaşanan güçlü Tayvan depreminin Çin endüstrisini fazla etkilemediği ortaya çıktı. 1999’da meydana gelen 7.6 şiddetindeki deprem, şehirde 2400 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olmuş ve endüstrinin de gerilemesine neden olmuştu. 1999 depremi ardından çoğu işlemci üreticisi güvenlik amacıyla Tayvan’ın kuzeyine fabrika kurmuştu. Dolayısıyla işlemci üreticileri yaşanan bu depremi zarar görmeden atlattı. Ayrıca 1999 depreminden sonra güneyde yer alan fabrikalarda da güçlendirme çalışmaları yapılmıştı.

Sonuç olarak üretim gerçekleştiren şirketler, bu depremden büyük bir yara almadan sıyrıldı denilebilir. TSMC ve UMC’nin fabrikalarında ise üretim durdu, fakat tesislerde herhangi bir hasar meydana gelmedi. Yarı iletken üretiminde Apple, Altera ve MediaTek gibi dev isimlerle çalışan TSMC, üretimin birkaç gün sonra normale döneceğini de belirtiyor.