Anasayfa Haber Yoksul Aile Çocukları İnternete Ücretsiz Erişecek

Yoksul Aile Çocukları İnternete Ücretsiz Erişecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, yoksul aile çocuklarına ücretsiz internet erişimi sağlayacak.

Geçtiğimiz yıllarda Milli Eğitim Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın ortak yürüttüğü Fatih projesiyle öğrencilere tablet dağıtılmaya başlanmıştı. Projenin dinamik olarak yürütüleceği ve kapsama alanının sürekli genişleyeceği de ifade edilmişti. İlerleyen aşamalarda öğrencilere internet hizmetinin ücretsiz sağlanacağı da belirtilmişti.

Konuyla ilgili son açıklama, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’ndan geldi. Ramazanoğlu, yoksul ailelerdeki öğrencilere internet erişiminin ücretsiz olacağını açıkladı. Böylece öğrenciler, elektronik ders kitapları ve özel uygulamalarla donatılan tabletlerle, okul haricinde de internete ücretsiz bağlanabilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, yoksul aile çocuklarının internete erişim için artık farklı mekanlara gitmesine gerek kalmayacağını belirtti. Proje kapsamında ücretsiz internet erişimi verilecek öğrencilerin tespiti yapılmış ve şartlar da kısa sürede netleşecek.

Akabinde aileler başvuru yaparak, ücretsiz internet hizmetinden yararlanabilecek. Diğer bakanlıklarla eşzamanlı yürütülecek projenin maliyeti ise doğrudan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından karşılanacak. Ücretsiz internetin önümüzdeki haftadan itibaren sunulacağı da belirtildi.