Anasayfa Haber Google, Otomobillerini Kablosuz Şarj Edecek

Google, Otomobillerini Kablosuz Şarj Edecek

Google’ın sürücüsüz otomobilleri yollara ve otoparklara yerleştirilen özel sistemle tamamen kablosuz şarj olabilecek.

Google, uzun bir süredir sürücüsüz otomobiller üzerinde çalışıyor. Özellikle son yıllarda test sürüşlerini artıran şirket, geçen sene bu otomobilleri trafiğe de çıkarmıştı. Seyir halindeki araçlar eşliğinde test edilen sürücüsüz otomobillerin, henüz sanıldığı kadar güvenli olmadığı da ortaya çıkmıştı. Güvenlik haricinde elektrikli ve sürücüsüz otomobillerle ilgili en çok merak edilen konulardan biri de şarj. Google, sürücüsüz otomobillerde kablosuz şarj teknolojisini kullanmaya hazırlanıyor.

Yol ve otoparklarda zemine yerleştirilecek özel sistem sayesinde Google’ın sürücüsüz otomobillerinin kablosuz şarj olabileceği belirtiliyor. Federal İletişim Kurumu’ndan elde edilen bilgilere göre, otomobil giderken dahi şarj olabilecek. Google’ın yakında Kaliforniya’da kablosuz şarj sisteminin testlerine başlayacağı biliniyor. Google bu sistemi Hevo Power ve Momentum Dynamics ortaklığıyla hazırlıyor.

İlk aşamada bu sistemin otoparklara entegre edilmesi yollara göre nispeten daha kolay olacaktır. Böylece örneğin AVM’de aracınız kendi kendini park ettiği anda otomatik olarak şarj olmaya başlayacak. Bu şarj sisteminin otopark ve yollara uygulanması elbette ciddi bir maliyet. Ayrıca kablosuz şarjın tam anlamıyla ne zaman işleyişe geçeceği hakkında şimdilik bilgi yok.