Anasayfa Haber Intel, Standart Skylake İşlemcilere Overclock Kapısını Kapattı

Intel, Standart Skylake İşlemcilere Overclock Kapısını Kapattı

Yeni BIOS güncellemesiyle, K serisi haricindeki Skylake işlemcilere overclock imkanı tanıyan anakart üreticileri, Intel engeline takıldı.

Intel, hızaşırtma tutkunları için K serisi (çarpan kilidi açık) özel işlemcileri satıyor. Şirket, K takısı olmayan modellerle overclock yapılmasını önermiyor ve bu konuda anakart üreticilerini uyarıyor. Fakat birçok anakart üreticisi, Skylake mimarili işlemciler ve yeni BIOS’larla birlikte hız aşırtmaya imkan tanıyor. Frekans değeri artırılarak H170, Z170, B170 ve B150 yonga setli anakartlara overclock yolunu açan üreticiler, Intel’in baskısıyla yeni BIOS’ları geri çekmeye başladı.

Intel, özel olarak optimize edilen K serisi haricindeki Skylake işlemciler için hız aşırtma desteği sunan BIOS güncellemesini kesinlikle önermediklerini belirtti. K serisi haricindeki işlemcilerin overclock edildikten sonra stabil çalışma durumunun ortadan kalkabileceği de belirtildi.

Yani Intel, standart işlemcilerinde overclock yapılmasını kesinlikle önermiyor ve anakart üreticileri bu konuda uyarıldı. Akabinde BIOS güncellemesiyle overclock yolunu açan anakart üreticileri de yeni BIOS’ları geri çekmek zorunda kaldı. Böylece overclock yapmak isteyen kullanıcılar, resmen K serisi modellere yönelmek zorunda bırakılacaklar.

Meraklılar için: Intel Core i7-6700K İşlemci İle 7 GHz Hızı Aşıldı