Anasayfa Haber iPhone 7’de Kulaklık Çıkışı Yerini Hoparlöre Bırakabilir

iPhone 7’de Kulaklık Çıkışı Yerini Hoparlöre Bırakabilir

Son söylentiler iPhone 7’de kulaklık çıkışı yerine ikinci bir hoparlöre yer verileceği yönünde.

Apple, 2013’e duyurduğu iPhone 5s ile telefonun inceliğini 7.6 mm’ye çekmişti. Sonraki yıl tanıtılan yeni nesil iPhone 6 ile 6.9 mm inceliğe ulaşılmıştı. Ancak, geçen sene iPhone 6s ile birlikte incelik yine 7.1 mm seviyesine çıktı. Özellikle iPhone 6 ve iPhone 6s arasındaki bu minik değişiklik, kullanıcılar için pek bir fark yaratmıyor. Ancak, şirketler için bu incelik konusu pazarlama açısından hayli önemli.

Eylül’de tanıtılacak olan iPhone 7’ye dair yeni haberler de gelmeye devam ediyor. Geçen sene Kasım sonunda yeni nesil iPhone’da kulaklık çıkışının yer almayacağı bilgileri ortaya çıkmıştı. Apple’ın, telefonu inceltmek için bu tarz bir adım atacağı ihtimali güçlenmeye devam ediyor. Elbette 3.5 mm’lik standart jakın kaldırılmasıyla beraber telefonun alt kısmında bir boşluk oluşacak. Apple’ın bu kısmı farklı bir şekilde değerlendireceği düşünülüyordu.

Son haberlere bakılırsa, 3.5 mm jaktan boşalan bu alana hoparlör yerleştirilecek. Böylece, yeni nesil iPhone 7, iPhone 6 ve iPhone 6s’ten çok daha güçlü ses üretebilecek. Ayrıca çift hoparlörle kullanıcıya stereo ses deneyimi de yaşatılacak gibi görünüyor. Elbette son sözü Eylül’de Apple söyleyecek.