Anasayfa Haber Mattel, Yeniden Tasarlanan View-Master’ı Sonbaharda Çıkarıyor

Mattel, Yeniden Tasarlanan View-Master’ı Sonbaharda Çıkarıyor

Mattel’in efsanevi View-Master’ı, Google ile üç boyuttan sanal gerçekliğe terfi ediyor.

Mattel tarafından geliştirilen View-Master, geçtiğimiz yıllarda özellikle çocukların ilgisini çekmişti. Ancak, üç boyutlu bu gözlük yeni nesil oyuncaklar karşısında direnemedi ve çocukların gözünden düştü. Son atılan adımla birlikte View-Master, yenilenerek geri dönüyor. Google ve Mattel arasında yapılan anlaşmayla hazırlanan yeni gözlük, sanal gerçeklik destekliyor.

Eski mekanizma, benzer şekilde yeni View-Master’da da kullanılmaya devam edilecek. Ancak, bu sefer üç boyut değil sanal gerçeklik teknolojisi desteklenecek. Eskiden yalnızca manzara izleme için kullanılan bu gözlük, sanal gerçeklikle birlikte farklı alanlara da açılmayı hedefliyor. Yeni ürünün yalnızca eğlence amaçlı değil; eğitim alanında da kullanılabileceği tahmin ediliyor. Yeni nesil View-Master’ın bu yıl, sonbahar aylarında mağazalarında satışa çıkartılacağı düşünülüyor.

Mattel-View-Master1

Mattel yöneticilerinden Doug Wadleigh, eski sistemden esinlenerek yeni sanal gerçeklik gözlüğünün tasarlandığını bildirdi. Google’ın yeni nesil View-Master’ı hazırlamanın dışındaki rolü ise genç kitlelere ulaşma şeklinde belirtilebilir. View-Master 30 ila 40 dolar seviyesinde, film makaraları ise 10 dolar civarında fiyatla satılacak.