Anasayfa Haber Samsung, Orta Sınıf Exynos 7870 İşlemcisini Duyurdu

Samsung, Orta Sınıf Exynos 7870 İşlemcisini Duyurdu

Samsung, orta seviye akıllı telefonlar için düşük güç tüketimli yeni mobil işlemcisi Exynos 7870 modelini duyurdu.

Samsung, geçtiğimiz sene ilk kez 14nm FinFET üretim mimarisini kullanarak Exynos 7420 işlemcisini üretmişti. Galaxy S6 ailesinde Snapdragon 810 yerine kendi hazırladığı Exynos 7420’yi kullanan şirket, bu işlemci mimarisini geliştirmeye devam ediyor. Samsung, şimdiye kadar üst seviye akıllı telefonlarında kullandığı 14nm FinFET mimarili işlemcilerini bundan böyle orta seviye modellerde de tercih edecek.Şirket son olarak bu amaçla geliştirilen Exynos 7870 mobil işlemcinin de duyurusunu yaptı.

Exynos 7870’e dair şimdilik çok kapsamlı bilgiler yok. Ancak, 1.6 GHz’de çalışacak sekiz çekirdekli işlemciyi barındıran bu işlemcinin LTE modem desteğiyle geldiği biliniyor. Ayrıca 7870, 60 fps Full HD video oynatabilecek güce sahip. İşlemcide Cortex-A53 çekirdeklerinin kullanıldığı tahmin ediliyor, ancak şimdilik net bir bilgi yok. Exynos 7870’in en önemli özelliği ise düşük güç tüketimi olacak. Daha az enerji harcayarak daha yüksek performans sağladığı belirtilen yeni yonga setinin tüm ayrıntıları yakında başlayacak olan MWC 2016’da ortaya çıkacak.

Önümüzdeki birkaç ayda bu yeni nesil işlemcinin üretimine başlanacağı tahmin ediliyor. Muhtemelen 2016’nın ikinci yarısından itibaren orta seviye akıllı telefonlarda Exynos 7870 göreceğiz. Geçen hafta Qualcomm’un da orta seviye akıllı telefonlara özel hazırladığı Snapdragon 625 işlemcisini tanıttığını hatırlatalım. Yani bu sınıftaki rekabet daha da ısınacak.