Anasayfa Haber Microsoft, Continuum İçin Yeni Özellikler Planlıyor

Microsoft, Continuum İçin Yeni Özellikler Planlıyor

Windows 10 Redstone güncellemesiyle birlikte, Continuum özelliğine birçok yenilik geliyor.

Microsoft, Windows 10 ile birlikte Continuum özelliğini duyurmuştu. Windows 10 cihazlar bu sayede monitör, klavye ve fare desteğiyle bilgisayar gibi kullanılabiliyor. Continuum, Redstone güncellemesiyle birlikte çok daha gelişmiş özelliklere sahip olacak. Şimdilik Microsoft’un yalnızca Lumia 950 ailesinde yer verdiği ve eski modellerde desteklemediği bu özellik, diğer firmalarda da yalnızca birkaç farklı üründe destekleniyor. Ancak, Microsoft’un bu yıl atacağı yeni adımlarla birlikte Continuum desteğini farklı birçok cihaza getireceği düşünülüyor. Böylece kullanımın önemli oranda artması bekleniyor.

Yayınlanacak yeni Windows 10 Redstone güncellemesiyle, işletim sistemine yeni birçok özellik dahil edileceği gibi, Continuum tarafında da önemli farklılıklar olacak. Redstone hem masaüstü, hem de mobil platformlara destek verecek. Continuum’a eklenecek en önemli yeniliklerden biri, dokunmatik ekranlara destek verilecek olması. Böylece artık Continuum’la birlikte ekranların dokunmatik özellikleri de kullanılabilecek. Ayrıca monitör tarafındaki kapsama alanı daha da genişleyecek.

Çözünürlük olarak da çeşitli iyileştirmeler mevcut. Redstone’nun Continuum güncellemesiyle birlikte 2K çözünürlüğe de (2560×1440) destek verilecek. Kablosuz bağlantının da yeni güncellemeyle güçlendirileceği belirtiliyor. Aynı zamanda Microsoft’un Edge tarayıcısı da yine Redstone ile güncellenecek detaylar arasında. Cortana sesli asistanda da birtakım güncellemeler söz konusu olacak. Masaüstü bilgisayarlarda iki farklı parça şeklinde yayınlanacak güncelleştirme, mobilde ise tek parça olacak.

Meraklılar İçin: Windows 10 Continuum Eski Bilgisayarda Çalışmayacak