Anasayfa Haber Samsung Galaxy Note 6, 6 GB RAM İle Gelebilir

Samsung Galaxy Note 6, 6 GB RAM İle Gelebilir

Galaxy S7’yi MWC 2016’da sahneye çıkaracak olan Samsung’un, Galaxy Note 6’da 6 GB RAM kullanacağı söyleniyor.

Samsung, 21 Şubat’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliğinde yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S7’yi tanıtacak. Güney Koreli şirket S serisini devam ettirirken, elbette Note ailesini de unutmuyor. Son söylentilere göre Galaxy Note 6’da 5.8 inç ekran yer alacak. Aslında önceki modellere göre çok büyük bir fark yok. 5.8 inç’lik bu ekrandaki çözünürlük ise 2560×1440 piksel olacak. Hatırlayacak olursanız Samsung Note 4 ve Note 5 modellerinde 5.7 inç ekran kullanmıştı. Ekranla ilgili en önemli ayrıntılardan biri, Slim RGB AMOLED tipinde panele yer verilecek olması.

İşlemci tarafında ise tahminler iki farklı seçeneğin sunulacağı yönünde. Bölgeye bağlı olarak Snapdragon işlemcili versiyon satılacağı gibi, Samsung’un kendi üretimi Exynos işlemcili model de raflarda olacak. Söylentilere göre Samsung, Galaxy Note 6’da 6 GB RAM’e yer verecek. Şimdilik en tepe seviyesi akıllı telefonlarda bile 4 GB RAM ile karşılaşıyoruz. Yani eğer söylentiler doğruysa Samsung bu alanda önemli bir ilki başarmış olacak. Elbette şirket bu tarz bir adım atarsa, pazarlama tarafında da aktif olarak kullanacaktır. Dahili depolama tarafında ise 64 GB ve 128 GB seçenekler yer verilecek.

Tasarım konusunda ise yeni Note 6’nın, Note 4 ve Note 5’e oranla daha ince olacağı söyleniyor. Super OIS destekli 12 MP çözünürlük sunan bir kameranın gelebileceğini de ekleyelim. Tabii ki Note serisinin ayrılmaz parçası olan Stylus kalem de yeni modelde yerini alacak.

Güncelleme: