Anasayfa Haber LG G5’ten Neler Bekleniyor?

LG G5’ten Neler Bekleniyor?

LG tarafından 21 Şubat’ta tanıtılacak olan G5’in şimdiye kadar ortaya çıkan tüm ayrıntılarını bir araya getirdik.

LG, 21 Şubat’ta düzenleyeceği etkinlikle birlikte MWC 2016 kapsamında yeni nesil ürünlerinin tanıtımlarını gerçekleştirecek. Bunlar arasında en önemli akıllı telefon kuşkusuz uzunca bir süredir haberleri ortaya çıkan yeni amiral gemisi G5. G serisinin yanı sıra fuarda K ve X serilerini de gösterecek olan Güney Koreli şirket; bu sene model çeşitliliğini artırarak rekabetçiliği ön plana çıkaracak.

Tanıtıma birkaç gün kala LG G5 hakkında yeni bilgiler gelmeye devam ederken, şu ana kadar hazırladığımız haberleri bir araya getirip, ayrıntıları sizlerle paylaşmak istedik. Samsung Galaxy S7 ile aynı gün tanıtılacak olan LG G5’e dair çok fazla bir ayrıntı açığa çıkmamıştı. Ancak yine de birçok farklı detayı biliniyor diyebiliriz.

Öncelikle Ocak sonu itibariyle LG’nin bu yıl iki yeni üst seviye akıllı telefonunun tanıtımını yapacağı netleşmişti. Şirketin CEO’su, haberimizin başında da ifade ettiğimiz gibi bu sene daha rekabetçi modellere yöneleceklerini açıklamış ve bu sene akıllı telefon pazarında rekabetin daha da kızışacağını belirtmişti.

Akabinde LG’nin G5 amiral gemisini MWC 2016’da tanıtacağı konusu netleşmişti. Geçen yıl 59.7 milyon akıllı telefon satan şirket, G5 ile de hayli iddialı. Çift arka kameranın beklendiği amiral gemisi modelde metal alaşıma yer verileceği de belirtiliyor.

Ekran daima açık kalacak ve şarjdan tasarruf sağlayacak

lg-g5-always-on

LG G5’te yer alacak “Always On” özelliğiyle birlikte ekran daima açık kalacak. Ekranın sürekli açık kalan bölümünden saat, tarih ve bildirimler görüntülenebilecek. Bu teknoloji, aynı zamanda telefonun bataryasının da verimli kullanılmasını sağlayacak. LG, birkaç gün önce paylaştığı bir görselle bu özelliğini duyurmuştu.

Henüz LG G5’in tanıtımı yapılmadan ve ürün piyasaya sürülmeden Dubaili bir e-ticaret sitesi satışa şimdiden başlamış durumda.

LG G5’in Beklenen Teknik Özellikleri

  • 5.6 inç’lik IPS LCD kapasitif ekran (16 milyon renk desteği, 2560 x 1440 piksel çözünürlük, 525 PPI piksel yoğunluğu, Gorilla Glass 4 cam),
  • Qualcomm Snapdragon 820 (MSM8996) sekiz çekirdekli işlemci,
  • Adreno 530 grafik işlem birimi,
  • 64 GB depolama alanı (+microSD kart desteğiyle 200 GB’a kadar yükseltme),
  • 4 GB RAM,
  • 20 MP’lik lazer otomatik netlemeli arka kamera (görüntü sabitleme, LED flaş, 1/2 inç’lik sensör, 2160p @30fpc video kaydı) ve 8 MP’lik (1080p @30 fps) ön kamera
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 ve NFC desteği,
  • USB Type-C bağlantı arabirimi,
  • Hızlı şarj özelliği,
  • Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi,

Güncelleme: LG G5 Ön İnceleme – MWC 2016