Anasayfa Haber Samsung Galaxy S7’den Neler Bekleniyor?

Samsung Galaxy S7’den Neler Bekleniyor?

Samsung’un 21 Şubat’ta tanıtacağı Galaxy S7’nin şimdiye kadar ortaya çıkan tüm ayrıntılarını bir araya getirdik.

Samsung’un yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S7, 21 Şubat’ta düzenlenecek olan Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılacak. MWC 2016’ya birkaç gün kala, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerine dair haberler gelmeye devam ederken, tüm özellikleri bir araya topladık. Haberleri, geçtiğimiz seneden bu yana ortaya çıkan bilgilerle kronolojik sıralamayla hazırladık.

Güney Koreli şirket, yeni akıllı telefonlarında Qualcomm’un Snapdragon çözümlerini kullandığı gibi, farklı bir versiyonla da kendi ürettiği Exynos işlemcileri tercih edebiliyor. Dolayısıyla Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modelleri için de bu durum geçerli olacak. Samsung’un Galaxy S7 serisinin Snapdragon 820’li versiyonuna ek olarak bir de Exynos işlemcili modeli çıkaracağı tahmin ediliyor. Hatta bu konudaki bilgiler geçtiğimiz senenin ortasından itibaren gelmeye başlamıştı.

Yine geçtiğimiz seneden itibaren ortaya çıkan haberlerden biri de Galaxy S7 ailesinde kullanılacak olan kasa tipi. Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge modellerinde magnezyum kasa kullanılacak. Samsung, Galaxy S5’ten Galaxy S6’ya geçişte aluminyum kullanmıştı. Şimdiki yeni amiral gemisi modelinde ise hafif ve dayanıklı bir malzeme olan magnezyumun kullanıldığı bilgileri geliyor.

Geçen yıl, yonga seti ve telefonun malzemesi hakkında gelen haberlere ek olarak; kamera tarafında da yeni modelin üst seviye performans sunacağı sinyalleri gelmeye başlamıştı. Hatta, Sony’nin kamera performansıyla ön plana çıkan Xperia Z5 modelinde kullandığı kendi üretimi IMX300 sensörün, Galaxy S7’de de kullanılabileceği belirtilmişti.

samsung-galaxy-s7-edge2

Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ile Android pastasından daha fazla pay elde etmek istiyor. Dolayısıyla üst seviyedeki bu telefonların fiyatında yapacağı en ufak bir değişim bile, satışların büyük oranda artmasını tetikleyebilir. Günümüzde üst seviye telefonların Türkiye satışlarının 2300 TL bandından başladığını düşünürsek ve ortalamada 2600 TL’yi baz alırsak, yapılacak ufak bir indirimle daha yüksek satış rakamları elde edilebilir. Analistler de bizimle aynı görüşte, hatta Galaxy S7’nin Galaxy S6’dan daha uygun bir fiyatla çıkacağını belirtiyorlar. Fiyat tahminleri ise 580 dolar civarı.

Artık birçok akıllı telefon üreticisi üst – orta ve giriş seviyesi ürünlerinde modelleri üç farklı versiyon şeklinde sunuyor. Bunlar; mini, standart ve büyük ekranlı şeklinde belirtilebilir. Samsung’un da Galaxy S7 serisinde birden fazla modeli piyasaya çıkarması bekleniyor, bunlar arasında elbette Galaxy S7 Edge kesin. Ancak, ek modeller de gündemde. Model tahminleri ise Galaxy S7, Galaxy S7 Plus, Galaxy S7 Edge ve Galaxy S7 Edge Plus şeklinde.

Mobil işlemcilerin çok fazla ısınması, akıllı telefon üreticilerinin farklı soğutma çözümleri hazırlamasını tetikliyor diyebiliriz. Geçtiğimiz yılın son söylentilerinden biri ise Galaxy S7’nin sıvı soğutma sistemine sahip olacağıydı.

Samsung’un, Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge ile birlikte göz bebeği okuma sistemine yer vereceği söylentileri de alevlenmişti. Şirketin, güvenliği üst seviyeye taşımak için bu tarz bir hamle yapabileceği konuşuluyor. Elbette bunu pazarlama kısmında da diğer akıllı telefon üreticileri karşısında aktif şekilde kullanacaktır.

Elbette üretim planlarına ilişkin çeşitli haberler de ortaya çıkmıştı. Galaxy S7’nin ilk etapta beş milyon adet üretileceği ifade edilmişti.

Samsung, Galaxy S7 ailesinin tanıtımını yapacağı tarihi açıklamadan önce ürünün Şubat’ta tanıtılıp, Mart’ta da satışa çıkabileceği tahmin edilmişti. Akabinde şirketin yaptığı açıklamalarla birlikte bu bilgiler de doğrulanmış oldu.

samsung-galaxy-s7

Ve Şubat ayının başından beri Samsung, Galaxy S7 ile ilgili bizzat kendisi önemli açıklamalarla birlikte haberler veriyor. Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7’nin basın görsellerinin sızdırılmasının ardından, kısa bir süre önce de akıllı telefonların en net fotoğrafları ortaya çıktı. Hatta Dubaili bir e-ticaret sitesi, telefonun tanıtımı yapılmadan satışına başladı bile. Bu arada Samsung, yayınladığı bir videoyla birlikte Galaxy S7’nin su ve toza karşı dayanıklı olacağını da net bir şekilde ifade etti.

Ek olarak, ekranın bir bölümünün tamamen açık kalmasını sağlayacak bir özellikten bahsediliyor. Ekranın bu bölümünde tarih, saat ve bildirim ayrıntıları görüntülenebilecek ve böylece şarjdan tasarruf edilecek.

Samsung Galaxy S7’nin Beklenen Teknik Özellikleri

  • 5.1 inç’lik Super AMOLED kapasitif ekran (16 milyon renk desteği, %70.6 ekran-gövde oranı, 2560 x 1440 piksel çözünürlük, 576 PPI piksel yoğunluğu, çoklu dokunmatik desteği, Gorilla Glass 5 cam, Force Touch özelliği),
  • Qualcomm Snapdragon 820 (MSM8996) / Exynos 8890 yoga seti (sekiz çekirdekli işlemci),
  • Adreno 530 / Mali T-880 MP12 grafik işlem birimi,
  • Dahili 32 GB / 64 GB ve 128 GB depolama seçenekleri,
  • 4 GB RAM,
  • Otomatik netleme, IOS, çift LED flash aydınlatmalı arka kamera (2160p @30fps) ve ek ön kamera,
  • Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 ve NFC desteği,
  • 3000 mAh batarya,
  • Hızlı şarj özelliği,
  • Kablosuz şarj özelliği,
  • 143.4 x 70.8 x 6.9 mm boyutlar,
  • Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi.