Anasayfa Haber LG G5 Teknik Özellikler ve Yenilikler

LG G5 Teknik Özellikler ve Yenilikler

LG G5 Fiyatı, çıkış tarihi, teknik özellikleri
LG G5 Fiyatı, çıkış tarihi, teknik özellikleri

LG yeni LG G5 akıllı telefonunu tanıttı. LG G5 Teknik özellikleri ve modüler aksesuar yapısıyla devrimci derecede farklı bir cep telefonu…

LG G5 Metal kasasının tek parça yapısına karşın değiştirilebilir bataryası ile birlikte modüler aksesuar imkanı sunuyor. Tasarımı da özellikleri de sıradışı olan G5’in bu yapısı ona farklı bataryalar, kameralar, müzik aksesuarları eklenerek özelleştirilmesine imkan sağlıyor.

LG G5 Ön İnceleme – MWC 2016

LG CAM Plus ile fotoğraf ve video çekimleri için kontrol tuşları ve ek batarya kapasitesi sunuyor. Hem ergonomik açıdan, hem de uzun süren çekimler açısından yararlı görünüyor.

LG Hi-Fi Plus ile birlikte Bang & Olufsen ses kalitesi sunuluyor. Daha önce de 32 Bit Hi-Fi DAC ile LG V10’da ses konusundaki ciddiyetini gösteren LG, özellikle telefonunu müzikçalar olarak kullananlara standart telefon hoparlörlerinden daha fazlasını sunmayı hedefliyor.

LG’nin bunlar haricinde özel kulaklıklar, 360 derece kamera ve VR yani sanal gerçeklik kitleri de dikkat çekiyor. Barselona’da katıldığımız LG G5 Day tanıtımına LG iyi hazırlanmış ve bir telefonun ötesinde yeni bir ekosistemi duyurmayı başarmış olduğunu görüyoruz.

lg-g5-vr

LG G5’in özellikle yeni Qualcomm Snapdragon 820 kullanması dikkat çekici. Daha önce Snapdragon 808 gibi işlemcilere yoğunlaşan LG bu sefer en üst ve en hızlı yeni teknoloji işlemciye yönelmiş durumda. Bunun etkilerini ve performansını elbette LG G5 incelememizde göreceğiz. Snapdragon 820 işlemcisinin yanında Adreno 530 grafik yongası ve 4 GB LPDDR4 RAM ile Android 6 işletim sistemi var. Depolama için ise 32 GB alanın yanında microSD kart yuvası var.

Elbette hızlı işlemci sonrası şarj merak edilecek, burada Quick Charge 2.0’dan Quick Charge 3.0‘a geçilmiş. Bağlantıda daha önce yazdığımız makaleden detayları görebilirsiniz. 2800 mAh kapasiteye sahip bataryası, hızlı şarjı yanında en önemli yenilik uzun süredir beklediğimiz USB 3.1 Type-C bağlantısı oluyor. Şarjı ters takmak yok, ayrıca bu yapı sayesinde portun daha dayanıklı olacağını tahmin ediyoruz.

Diğer önemli fark ses açma ve kapatma tuşlarının arka taraftan yan tarafa alınmış olması. Telefonun açma kapatma tuşu ve parmak izi okuyucusu yine arka kısımda yer alıyor.

Ancak bu arka kısımdaki kamera bu sefer muazzam derecede farklı ve merkezi bir yuvarlak yerine bir gruptan oluşuyor. Çift tonlu LED flaş, lazer odaklama teknolojileri burada toplanıyor. Diyafram değeri f/1.8 olan 16 Megapiksel ana kameranın en büyük yeniliği 135 derece geniş görüş açısı. Ayrıca 8 Megapiksel bir ek arka kamera daha mevcut. LG, V10 modelinde çift ön kamera sunarken, şimdi çift arka kamera sunuyor. Ön kamera da yine 8 megapiksel değerinde. Bakalım LG G4 ve V10’dan sonra çekim kalitesi nasıl.

LG G5’in ekranı yine 1440×2560 piksel çözünürlükte ve bu çözünürlük 5.3 inçlik bir ekran içerisinde sunuluyor. Neredeyse sıfır çerçeve bir görünüm var. Ekranda Always On denilen yeni özellik ile akranı uyandırmadan da saat ve bildirim görüntülemek mümkün.

Henüz LG G5 fiyatı açıklanmasa da LG G5’in çıkış tarihi Nisan 2016 olarak açıklandı. LG G5’in diğer detayları için ön inceleme ve inceleme videolarımız sizlerle olacak.lg-g5-genis-aci-kameralg-g5-360-camlg-g5-degistirilebilir-batarya-moduler-yapi