Anasayfa Haber Google Play Oyunlar İçin Oyuncu Kimliği Geliyor

Google Play Oyunlar İçin Oyuncu Kimliği Geliyor

Google, Play Oyunlar servisinde oyuncular arasındaki etkileşimi artırmak için oyuncu kimliği dönemini başlatıyor.

Google’ın yıllardır oyunculara direttiği Google Plus üyeliği, geçtiğimiz ayın son haftasında ortadan kalkmıştı. Bu hamleyle birlikte, artık Google Play Oyunlar hizmetinden yararlanmak için Plus kullanıcısı olmaya gerek kalmamıştı.

Yapılan güncelleştirmeyle kullanıcılar herhangi bir oyuna bir kez giriş yaptıklarında servis otomatik olarak tüm oyunlarla bağlantıyı kuruyor. Eski kullanıcılar Google Plus hesabıyla aynı kullanıcı ismiyle devam ederken, yeni oyunculara özel ID tanımlanıyor ve Google Plus hesabı olmadan Google Play Oyunlar sistemine erişilebiliyor.

Google, Android oyuncuları için Gamer ID ismini verdiği yeni bir sistemi daha duyurdu. Bundan böyle Google Play Oyunlar’da oyuncular kendi kimliklerini oluşturabilecekler. Yani aslında Microsoft’un Xbox Live’da ve Sony’nin de PlayStation Network’te sunduğu sistem, benzer şekilde Google Play Oyunlar’a da geldi diyebiliriz.

Böylece oyuncular kendi adlarıyla hesap açıp, avatar oluşturabilecek ve oyun ağına katılmış olacak. Yani özel etkinliklerle oyuncular etkileşim içerisine girecek. Yalnızca Google e-posta hesabına bağlı şekilde çalışacak olan sistemin kısa sürede hayata geçirileceği belirtiliyor.