Anasayfa Haber Virgin Galactic, SpaceShipTwo Uzay Gemisini Tanıttı

Virgin Galactic, SpaceShipTwo Uzay Gemisini Tanıttı

Virgin Galactic, uzay turizmi için geliştirdiği yeni SpaceShipTwo uzay gemisini resmen tanıttı.

ABD’deki uzay ve havacılık şirketlerinden Virgin Galactic, uzay turizmi konusunda çalışmalar yapıyor. Virgin Group CEO’su Richard Bronson’un kurduğu şirket, geçen yıl SpaceShipTwo adını verdiği uzay gemisinin yeni sürümününü uçuşa hazırlamaya başlamıştı. Aradan geçen bir yılı aşkın sürede çalışmalarına yoğun şekilde devam eden Virgin Galactic, yeni gemiyi denemelere hazır hale getirdi.

SpaceShipTwo, 250 bin dolar karşılığında uzayı görmek ve birkaç saat geçirip dünyaya dönmek isteyenleri taşıyacak. Uzay gemisiyle yapılan son denemede araç düşmüş ve bir pilot parçalanan gemide ölmüştü. Elbette bu durum uçuş için bilet alanlarda bir tereddüt yaratmıştı. Fakat Virgin Galactic, yeni uzay gemisinde güvenliği daha da geliştirdiklerini belirtiyor.

Stephen Hawking’in VSS Unity olarak adlandırdığı uzay gemisi, WhiteKnightTwo isimli taşıyıcı gemiyle gökyüzüne çıkarılacak. Atmosferin üst katmanına yaklaşınca ana roketi ateşlenecek ve SpaceShipTwo dünyadan 45.000 fit (13.7 km) yüksekliğe kadar yükselecek. Bu yükseklik NASA tarafından “uzayın başlangıcı” olarak tanımlanıyor.

Virgin Spaceship Unity is unveiled in Mojave, California, Friday February 19th, 2016. VSS Unity is the first vehicle to be manufactured by The Spaceship Company, Virgin Galactic's wholly owned manufacturing arm, and is the second vehicle of its design ever constructed. VSS Unity was unveiled in FAITH (Final Assembly Integration Test Hangar), the Mojave-based home of manufacturing and testing for Virgin Galactic's human space flight program. VSS Unity featured a new silver and white livery and was guided into position by one of the company's support Range Rovers, provided by its exclusive automotive partner Land Rover...

Şirket, 2014’te yaşanan kaza sonucu güvenlik çalışmalarını daha da artırmıştı. Yeni uzay gemisi, oluşabilecek kritik hatalarda otomatik pilot özelliğine geçiş yapacak ve olası tehlikeleri bu sayede önleyebilecek. Elbette yapılacak bu denemeler 250 bin dolar ödeyip, uzayı görmek isteyenler için büyük önem taşıyor. Testler iki yıl önce olduğu gibi başarısızlıkla sonuçlanırsa, müşterilerin bu uçuştan vazgeçme olasılığı çok yüksek.