Anasayfa Haber Volvo, Anahtarsız Otomobil Devrini Başlatıyor

Volvo, Anahtarsız Otomobil Devrini Başlatıyor

Volvo’nun yeni nesil otomobilleri fiziksel anahtar yerine mobil uygulamayla çalışacak.

Geçtiğimiz ay, Microsoft ve Volvo’nun ortaklaşa geliştirdiği teknolojiyle Band 2 akıllı bileklik sayesinde Volvo araçların uzaktan kontrolünün mümkün olduğunu belirtmiştik. Otomobil teknolojilerine yatırım yapan iki şirket, akıllı bileklikle araca uzaktan hükmetme konusundaki çalışmalarını sürdürüyor. Bu sistem sayesinde klimanın uzaktan kilitlenmesi, korna çalınması, kapıların kilitlenmesi ve navigasyon uygulamasının açılması gibi birçok farklı işlem gerçekleştirilebiliyor.

İsveçli üretici Volvo, yeni nesil otomobilleriyle birlikte anahtarları tamamen devre dışı bırakmaya hazırlanıyor. Otomobilin çalışması dahil diğer tüm işlemler Bluetooth ile bağlantı kurulan akıllı telefon uygulamasıyla yapılabilecek. Bluetooth aracılığıyla otomobille eşleşen akıllı telefon, otomobilinize yaklaştığınız anda kapıları otomatik olarak açıyor ve yine aynı şekilde otomobilden indiğinizde kapılar otomatik kilitleniyor. Böylece, fiziksel anahtar taşımak gerekmeyecek.

Uygulama, otomobilin özelliklerinin paylaşılmasına da imkan tanıyor. Yani birden fazla kullanıcıya yetki tanımlanabiliyor. Hyundai ve diğer birçok otomobil üreticisinin de benzer teknolojiler üzerinde çalıştığını biliyoruz. Dolayısıyla geleceğin otomobillerinde fiziksel anahtarlar tarihe karışacak diyebiliriz. Volvo, gelecek sene bu uygulamayı bazı modelleri için hayata geçirecek.