Anasayfa Video LG X Cam Ön İnceleme

LG X Cam Ön İnceleme

LG X Cam Ön İnceleme

LG X Cam çift ana kamerası ile dikkat çeken bir akıllı cep telefonu. Ön inceleme videomuzda LG X Cam’in kamera özelliklerine bakıyoruz.

Çift kameralı LG X Cam akıllı telefon pazarında farklılaşan modellerden bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor. Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress esnasında LG standında sergilenen X Cam modeli, 5.2 inç ekranı ve kameraları ile multimedya kullanım ağırlıklı olarak tasarlanmış hafif ve ince bir telefon.

LG X Cam’in hafif olmasının sebebi metal değil plastik kullanılmış olması, doğal olarak diğer metal LG modellerinden sonra eldeki ağırlığı çok hafif geliyor.

Henüz fiyat açıklanmamasına karşın 1080p ekranı, 8 çekirdekli henüz detayları paylaşılmayan ancak çok yüksek frekanslara ulaşmayan işlemcisi, 2 GB RAM’i ve 16 GB depolama kapasitesi ile orta segmentte rekabetçi bir seçenek olma ihtimali yüksek.

Amiral gemileri yarışırken, orta seviyede farklılaşmak daha zor. Bu bağlamda çift kameralı ve ismi hatırlanması kolay bu model dikkatimizi çekti.

Kamera odaklı telefonlar arasında yer alan LG X Cam‘in iki ana kamerası arasında geçiş yaparak geniş ve dar açı arasında geçiş yapmak mümkün.

00:04 – MWC’de LG Standındayız.
00:10 – Henüz teknik özellikler tam açıklanmadı.
00:23 – LG X Cam’in en önemli özelliği çift kamerası.
00:40 – 13 Megapiksel ve geniş açılı 5 megapiksel kameralar.
00:53 – Kamera uygulaması ve kameralar arası geçiş işlemi.
01:20 – Çekim modlarına bakıyoruz. Pop-Out modu.
02:10 – Panorama modu için yan tutulması gerekiyor.
02:20 – İşlemci, batarya, depolama kapasitesi RAM ve diğer özellikler.
02:44 – microSD kart yuvası ve SIM kart yuvası.
02:55 – Genel tasarım.
03:10 – Android 6.0 işletim sistemi.
03:20 – Yuvarlak hatlar ve diğer tasarım detayları.

Bu çift kamera sisteminin getirdiği en büyük fark, işlemin dijital değil optik olarak yapılması. Farklı açılara sahip kameraların optik özellikleri farklı olduğu için dijital bir geçişte yaşanabilecek görüntü bozulmaları burada karşımıza çıkmıyor.

İki kameranın bir diğer yararı da odaklama ve netleme alanında karşımıza çıkıyor. LG özel olarak bu modelde bu faydanın olup olmadığını belirtmiyor ancak bu tür noktalar detaylı incelemede ortaya çıkıyor. 2016 ve sonrasında endüstri analizcileri çift kameralı modellerin artabileceğini belirtiyorlar.

Modlara baktığımızda Pop-Out modunda kadraj içerisinde odaklı bir kadraj ve çevresinde bulanık ya da karartılmış bölgeler oluşturabiliyoruz. Çevrede göstermek istemediğimiz nesneler ya da kişiler olduğunda bu mod ile konum değiştirmek zorunda kalmadan ayarlama yapmak mümkün.