Anasayfa Haber Samsung Ve LG, MicroSD Karta Uygulama Kurdurmayacak

Samsung Ve LG, MicroSD Karta Uygulama Kurdurmayacak

Android Marshmallow ile gelen “microSD karta uygulama kurma” özelliği, Samsung ve LG’nin yeni amiral gemisi modellerinde desteklenmiyor.

Samsung, geçtiğimiz sene Ağustos’ta Galaxy S6 ve Galaxy Note5 modellerini tanıtmıştı. Güney Koreli teknoloji şirketi, her iki akıllı telefonunda da microSD kart yuvasına yer vermemiş ve kullanıcıları dahili kapasiteyle sınırlandırmıştı. Ancak tüketiciden gelen istek, bu durumu değiştirdi. Hem Samsung, hem de LG yeni tanıttıkları amiral gemisi modellerinde microSD kart yuvasına yer verdi.

Ancak anlaşılan Samsung Galaxy S7, Galaxy S7 Edge ve LG G5 modellerinde microSD karta uygulama kurulamıyor. LG bu konuya bir yorum getirmedi, ancak Samsung’un bunun için kendince bir sebebi var. Android 6.0 Marshmallow ile telefonların dahili depolama alanı ve ek microSD hafıza kartı, sistem tarafından tek bir parça olarak görülüyor.

Uygulamaların microSD karta kurulabilmesi için, Android Marshmallow’da özel şekilde formatlanması gerekiyor. Bu şekilde formatlanan kartlar, üzerine bir de veri şifreleme eklenince, başka cihazlarda kullanılamıyor. Yani telefondaki microSD kartı çıkarıp başka bir cihaza takarak hızla veri aktarmak mümkün olmuyor.

İşte bu yüzden Samsung, microSD kartın tüm depolamanın parçası olarak formatlanmasına ve uygulamaların kurulmasına izin vermiyor. LG’nin de yine bu sebeple aynı kararı aldığı düşünülüyor. Bu yüzden iki firmanın da yeni telefonlarında microSD kartlar sadece foto, video, müzik gibi verilerin depolanması için kullanılacak, ancak üzerlerine uygulama kurulamayacak.