Anasayfa Haber Siri, Mac OS X İçin Geliyor

Siri, Mac OS X İçin Geliyor

Apple, yeni güncellemeyle sesli asistanı Siri’yi OS X altında da çalışır hale getirecek.

Apple’ın sesli asistanı Siri, iOS 5’ten bu yana iPhone, iPad ve iPod touch gibi ürünlerde bulunuyor. Geçen sene Nisan’da yayınlanan iOS 8.3 güncellemesiyle Türkçe desteği kazanan Siri, kullanıcıları epey mutlu etmiş ve cevaplarıyla bir o kadar da güldürmüştü. Apple, sesli asistanının kapsamını genişletmeye devam ediyor.

Son haberlere göre, Mac bilgisayarlar da OS X 10.12 (Fuji) güncellemesiyle bu desteği kazanacak. Böylece hem masaüstü, hem de mobil işletim sistemi sesli kontrol edilebilecek. Apple’ın aslında masaüstü tarafına bu entegrasyonu sağlamak için üç yıldır çalıştığı belirtiliyor.

Siri, Mac’lerde ekranın sağ üst kısmındaki Spotlight’ın hemen yanına yerleştirilecek mikrofon simgesiyle aktif edilebilecek. Ama büyük ihtimalle ek olarak iOS’ta da olduğu gibi arkaplanda çalışması da sağlanabilecek. Böylece telaffuz ettiğiniz cümleleri analiz eden Siri, uygun kısımları süzerek işlemi gerçekleştirecek.

Simgeye tıklandığında hemen alt kısımda ufak bir pencere açılacak. Bu pencerede iOS’ta da olduğu gibi “Size nasıl yardımcı olabilirim?” sorusu karşınıza çıkacak. Ardından sesli komutla kontrol sağlanabilecek. Ayrıca iOS’ta olduğu gibi OS X’te de özel sesli komutların yer alacağı tahmin ediliyor.

Fuji kod adlı Mac OS X 10.12 güncellemesi Haziran’da gerçekleştirilecek Apple Geliştiriciler Konferansı (WWDC 2016) sırasında tanıtılacak. Elbette OS X’teki Siri’ye dair tüm detaylar da bu etkinlikte ortaya çıkacak.