Anasayfa Haber Google Ve Lenovo Birlikte Tango Yapacak

Google Ve Lenovo Birlikte Tango Yapacak

Google ve Lenovo yeni Tango mobil cihazlar yapmak için el sıkıştı.

Google tarafından bir kaç yıl önce hayata geçirilen Tango projesi, özellikle mobil cihazların GPS ya da ağ bağlantısı gibi unsurları kullanmadan birbirini görebilmesi fikri üzerine kurulu. Google bunu yapabilmek için cihazlardaki kameraları kullanıyor. Derinlik algısı, gördüğünü tanıma ve kendi hareketlerini sezme gibi unsurlar üzerinde işleyen bu teknolojinin, oyunlardan tutun da iç mekanlarda navigasyona kadar pek çok olası kullanım alanı var.

Google bu maksatla geliştirdiği iki mobil Tango cihazını 2014 yılında piyasaya sürmüştü. Peanut adlı bir telefon ve Yellowstone adlı bir tabletten oluşan bu cihaz serisi, pek ilgi görmedi. Peanut satıştan kalktı, Yellowstone ise Google tarafından halen satılıyor. Ancak geçen zaman içinde satış rakamı birkaç bini geçmedi.

Ancak Google bu projeden ümidi kesmiş değil. Yeni nesil daha gelişmiş Tango mobil cihazların üretimi için Lenovo ile anlaşmaya varılmış. İki şirketin de varlığını kabul ettiği bu anlaşmanın, yaz aylarında resmen duyurulması bekleniyor. Lenovo ve Google bu anlaşma kapsamında yeni bir telefon üretecekler. Henüz detayları belli olmayan telefonun üst seviye özellikler barındıracağı, tahminen 500 dolar civarında bir fiyatla satışa çıkacağı iddia ediliyor.